Carl Hester menamakan presiden Lady Joseph Trust

 • Carl Hester telah dinamakan sebagai presiden Lady Joseph Trust, sebuah badan amal yang membantu membiayai kuda untuk penunggang para dressage British yang bersaing di pentas dunia.

  Amanah itu diasaskan pada 2009 oleh Henrietta Cheetham, seorang pelumba grand prix dressage, menggunakan dana yang diperuntukkan untuk tujuan amal daripada harta pusaka neneknya.  Sehingga kini badan amal telah membeli beberapa kuda, yang membawa awalan LJT. Perkongsian terdahulu termasuk Deb Criddle dan pemenang pingat perak Paralimpik London LJT Akilles, dan Suz Hext dan LJT Enggaards Solitaire. Gandingan semasa termasuk Charlotte Cundall dan LJT Simply Red, Erin Orford dan LJT Diamond Crusader, dan Sophie Wells dan LJT Egebjerggards Samoa.

  Carl berkata dia berbesar hati dijemput menjadi presiden badan amal itu dan “tidak teragak-agak menerima”.

  “Kerja Lady Joseph Trust untuk membeli kuda untuk mewakili Great Britain dalam para dressage telah memberi impak yang besar ke atas prestasi kami di peringkat elit dan telah memberi banyak penunggang para peluang yang menarik,” katanya.

  “Pelumba para pasukan Ekuestrian British telah memenangi pingat di pelbagai Kejohanan Olimpik, Dunia dan Eropah. Mempunyai kuasa kuda yang betul untuk mengekalkan kedudukan kami sebagai negara peneraju para dressage adalah penting, dan kuda yang dibekalkan oleh amanah adalah penting untuk kejayaan itu.”

  Ketua eksekutif British Dressage Jason Brautigam, menambah bahawa Lady Joseph Trust telah membuat “sumbangan yang tidak ternilai kepada pencapaian pelumba Britain di pentas dunia sejak sedekad lalu”.

  “Adalah wajar penaung kehormat kami Carl Hester dilantik sebagai presiden. Saya tidak boleh memikirkan duta yang lebih baik untuk kedua-dua amanah dan BD, kerana kami semua terus bekerjasama untuk manfaat para dressage di Great Britain,” katanya.

  Anda mungkin juga berminat dengan:

  Majalah Horse & Hound, keluar setiap Khamis, penuh dengan semua berita dan laporan terkini, serta temu bual, istimewa, nostalgia, doktor haiwan dan nasihat latihan. Cari cara anda boleh menikmati majalah yang disampaikan ke pintu anda setiap minggu, serta pilihan untuk menaik taraf langganan anda untuk mengakses perkhidmatan dalam talian kami yang membawa anda berita dan laporan terkini serta faedah lain.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *