Cara untuk ke London Horse Show di ExCeL: Horse & Hound menerangkan

 • Sama ada anda memikirkan cara untuk pergi ke London Horse Show semasa pertunjukan berlangsung di ExCeL buat kali pertama tahun lepas atau lawatan pertama anda ke acara itu sejak berpindah dari Olympia, anda patut melihat pilihan pengangkutan untuk tahun ini.

  Pembukaan Elizabeth Line baharu di rangkaian London Underground (biasanya dikenali sebagai tiub) sejak pertunjukan tahun lepas bermakna perjalanan anda mungkin lebih mudah dan cepat pada tahun 2022.  Bagaimana untuk pergi ke London Horse Show menggunakan pengangkutan awam

  Jika anda ingin membawa Elizabeth Line baharu ke pameran, stesen terbaik untuk turun ialah Custom House, yang terletak betul-betul di luar ExCeL. Anda memerlukan cawangan Elizabeth Line yang berakhir di Abbey Wood. Kereta api yang berhenti di Shenfield tidak berhenti di Custom House.

  Pilihan lain ialah menaiki Docklands Light Railway (DLR), yang menghubungkan ke rangkaian tiub, dan turun di Prince Regent. Kereta api berhenti di laluan pejalan kaki berbumbung di Prince Regent, meninggalkan pengunjung dengan kurang daripada dua minit berjalan kaki ke pintu masuk ke ExCeL. Anda memerlukan cawangan DLR yang berakhir di Beckton – kereta api yang berakhir di Woolwich Arsenal tidak berhenti di Prince Regent. Sesetengah stesen tidak akan menawarkan kereta api di kedua-dua cawangan, jadi anda mungkin perlu mengambil kereta api Woolwich Arsenal dan kemudian menukar.

  Jika anda melihat peta tiub standard, Elizabeth Line ditunjukkan oleh dua garisan ungu dan DLR ditunjukkan oleh dua garisan turquoise. Anda akan menemui stesen Custom House dan Prince Regent di hujung kanan peta.

  Salah satu aspek hebat dalam perjalanan di London ialah sentiasa terdapat banyak cara berbeza untuk pergi ke mana-mana, yang bermakna anda mempunyai pilihan jika terdapat kelewatan atau perkhidmatan terhenti pada satu laluan. Tetapi kami akan mencadangkan bahawa laluan di bawah adalah yang paling mudah dari stesen utama atau cuba gunakan Pengangkutan untuk perancang perjalanan London.

  Dari Waterloo

  Ambil Laluan Jubilee arah timur ke arah Stratford. Tukar di Canary Wharf ke Laluan Elizabeth.

  Daripada Euston

  Ambil Laluan Utara ke selatan di cawangan Charing Cross. Tukar di Tottenham Court Road ke Elizabeth Line.

  Dari King’s Cross/St Pancras

  Ambil laluan Hammersmith & City, Bulatan atau Metropolitan ke arah timur untuk sehenti. Tukar di Farringdon ke Elizabeth Line.

  Dari Paddington atau Liverpool Street

  Ambil Talian Elizabeth.

  Macam mana nak bayar

  Anda boleh menggunakan kad tanpa sentuh untuk membayar melalui tabung dan DLR – hanya ketik pada pengesah kuning di stesen pertama anda dan keluar pada kad terakhir anda pada setiap perjalanan (jadi, jika sebagai contoh, anda menaiki Jubilee Line di Waterloo dan dapatkan di luar Laluan Elizabeth di Custom House, anda hanya mengetik di Waterloo dan keluar di Custom House – tidak perlu mengetik masuk atau keluar di stesen di antara).

  Tidak semua stesen DLR mempunyai halangan, jadi jika anda menggunakan DLR, anda perlu ingat untuk mengetik masuk dan keluar – kemungkinan besar anda akan dikenakan caj berlebihan berbanding kurang caj jika anda terlupa!

  Penutup muka

  Penutup muka tidak lagi diperlukan pada tiub atau DLR, tetapi anda boleh memakainya jika anda mahu.

  Cara untuk ke London Horse Show dengan kereta

  ExCeL berada dalam Zon Pelepasan Ultra Rendah. Anda mungkin perlu membayar untuk memasuki zon. Semak nombor pendaftaran kenderaan anda di sini untuk mengetahui lebih lanjut.

  Tempat letak kereta di ExCeL mempunyai 3070 ruang. Tempat letak kereta berharga £20 sehingga 24 jam dan dibayar serta dipamerkan.

  Jika anda tiba melalui M11, Pekeliling Utara (A406) atau A13, apabila anda semakin hampir dengan ExCeL, anda akan mengambil papan tanda untuk Royal Docks, Lapangan Terbang City dan ExCeL London.

  Jika anda menggunakan sat nav sila masukkan poskod di bawah.

  E16 1XL – jika anda dalam perjalanan dari Barat ke ExCeL dari Blackwall Tunnel, Limehouse Link, A12 atau Central London.

  E16 1FR – jika anda dalam perjalanan dari Timur ke ExCeL dari M11, A13 atau ke London dari timur.

  Ambil laluan yang indah…

  Anda boleh menaiki bot sungai ke ExCeL – laluan itu diservis oleh Uber Boat oleh Thames Clippers. Terdapat pelepasan dari jeti utama London setiap 20 minit. Turun di Jeti Royal Wharf selama 20 minit berjalan kaki melalui Britannia Village dan melintasi jejantas dok Royal Victoria ke pintu masuk barat ExCeL.

  Kereta Kabel Emirates Airline menghubungkan ExCeL ke stesen tiub North Greenwich (Jubilee Line). Semua pempamer dan pelawat ke pertunjukan di ExCeL boleh menggunakan kereta kabel dengan hanya £3 tambang sekali – untuk menebus diskaun, tunjukkan e-mel pengesahan atau tiket yang menunjukkan bahawa anda sedang menghadiri acara ExCeL kepada kakitangan di terminal Emirates Airline. Sebuah kabin tiba setiap 30 saat dan penerbangan mengambil masa kira-kira 10 minit, kecuali pada waktu komuter puncak apabila ia berjalan lebih cepat.

  Maklumat lanjut tentang perjalanan ke ExCel

  Anda mungkin juga berminat dengan:

  Mencari tempat tinggal semasa melawat atau bekerja di London International Horse Show di ExCeL Centre? Disini adalah

  Majalah Horse & Hound, keluar setiap Khamis, penuh dengan semua berita dan laporan terkini, serta temu bual, istimewa, nostalgia, doktor haiwan dan nasihat latihan. Cari cara anda boleh menikmati majalah yang disampaikan ke pintu anda setiap minggu, serta pilihan untuk meningkatkan langganan anda untuk mengakses kami perkhidmatan dalam talian yang membawa anda berita dan laporan terkini serta faedah lain.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *