Cara Merancang Perjalanan Memancing Musim Bunga Yang Sempurna

Memancing musim bunga akan datang! Bagi kebanyakan pemancing, penghujung musim sejuk adalah masa yang menjanjikan dan keseronokan kerana visi perjalanan memancing musim bunga muncul seperti ikan salmon di sungai yang deras! Banyak perkara yang perlu dilakukan untuk merancang perjalanan memancing musim bunga, daripada sama ada anda perlu memilih tempat anda lebih awal atau membuat pengaturan bot lebih awal, dan perjalanan memancing musim bunga yang terbaik biasanya berlaku selepas anda mengatur kotak peralatan anda, meletakkan tali baharu pada segala-galanya dan menyelidik memancing musim bunga destinasi pasti memberikan tangkapan terbaik dan paling mudah. Berikut ialah panduan kami untuk membantu anda merancang perjalanan memancing musim bunga yang sempurna untuk diri sendiri, keluarga atau kumpulan rakan anda!

Pilih Tempat Anda Lebih Awal

Langkah pertama dalam merancang perjalanan memancing musim bunga ialah memilih tempat anda lebih awal dan membuat pengaturan yang diperlukan berdasarkan beberapa faktor utama, termasuk:

1. Cuaca

Anda pasti ingin mengetahui perkara yang boleh dijangkakan mengenai suhu, hujan dan angin supaya anda boleh membuat persediaan dan pembungkusan secukupnya untuk perjalanan memancing musim bunga yang sempurna.

2. Ikan

Anda perlu mengetahui apa yang anda memancing dan mengetahui spesies yang ingin anda tangkap supaya anda boleh menyemak peralatan memancing anda untuk memastikan anda mempunyai semua gewang, tali, kekili dan umpan yang diperlukan untuk destinasi memancing musim bunga yang anda akan dapati. sedang melawat.

3. Ketersediaan bekalan

Daripada umpan hidup kepada barangan runcit, anda perlu memilih tempat memancing musim bunga yang menyediakan akses mudah kepada semua yang anda perlukan untuk merancang perjalanan memancing musim bunga yang sempurna.

Tempah Piagam Anda Awal

Jika anda mempunyai kapal sendiri, anda mungkin ingin membawa bot anda ke kedai sekarang untuk menyediakannya untuk musim memancing musim bunga. Jika anda perlu mengatur bot semasa merancang perjalanan memancing musim bunga, sebaiknya tempah sewa anda lebih awal. Perancangan awal jenis ini bukan sahaja menjamin bahawa anda boleh menempah masa dan tarikh pilihan pertama anda tetapi anda juga mendapat harga terbaik daripada kapten anda.

Susun Kotak Tackle Anda

Merancang perjalanan memancing musim bunga adalah bahagian logistik dan keseronokan yang sama. Salah satu perkara yang boleh anda lakukan untuk menikmati perjalanan memancing musim bunga yang telah anda jadualkan dan letakkan pada kalendar adalah untuk melenturkan kemahiran motor halus tersebut di bangsal anda, garaj atau malah di meja dapur. Apabila anda menyusun kotak tackle anda, membersihkan sisa musim lalu, periksa peralatan memancing anda dan mengisi semula bekalan gewang, pelampung, manik dan mata kail anda, anda akan menjadi lebih hampir untuk keluar ke air pada musim bunga ini!

Lesen Memancing

Terdapat banyak hari memancing percuma dan hujung minggu sudah ada dalam buku di negeri-negeri di seluruh negara tetapi perjalanan memancing musim bunga terbaik anda mungkin perlu dilakukan pada hari-hari lain, apabila lesen akan diperlukan. Setiap negeri mempunyai peraturan mereka sendiri dan menawarkan lesen yang berbeza dari penggunaan sehari hingga seumur hidup. Apabila merancang perjalanan memancing musim bunga, ketahui tempat untuk membeli lesen memancing, jenis lesen memancing yang tersedia, keperluan umur, peraturan memancing untuk destinasi perjalanan memancing musim bunga anda.

Adakah anda bersedia untuk memancing musim bunga sekarang? Sambil anda terus merancang perjalanan memancing musim bunga yang sempurna, lihat empat spesies terbaik untuk ditangkap semasa perjalanan memancing musim bunga bersama keluarga anda!

Jeff Bogle

Jeff Bogle

Jeff ialah bapa kepada anak perempuan remaja, pengembara yang gemar, jurugambar dan penulis bebas. Dia menulis cerita tentang perjalanan keluarga, rekreasi luar, alam sekitar, keibubapaan dan banyak lagi untuk Fodor, Reader’s Digest, Majalah Ibu Bapa, Good Housekeeping, PBS dan Esquire, antara penerbitan lain. Cari dia di blognya, OWTK.com dan di Instagram @OWTK. Jeff juga merupakan penerbit zine sastera suku tahunan, Stanchion

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *