Cara Merancang Perjalanan Hujung Minggu yang Seronok pada Musim Panas Ini

Pertengahan Jun adalah matang untuk perjalanan hujung minggu yang menyeronokkan! Anda mendapat Hari Memancing Kebangsaan, sentiasa pada 18 Jun, yang pada tahun 2021 adalah mudah pada hari Jumaat. Dan siapa yang boleh melupakan Hari Bapa, Ahad pertama bulan Jun, iaitu hari ke-20 tahun ini — hujung minggu yang sama! Berikut ialah cara merancang perjalanan hujung minggu yang penuh dengan aktiviti luar keluarga.

Berapa Banyak Masa Yang Anda Boleh Pergi?

Soalan pertama sebelum menempah perjalanan hujung minggu yang menyeronokkan ialah, berapa lama anda boleh berada jauh pada percutian keluarga hujung minggu yang menyeronokkan? Dengan kerja, penjagaan haiwan peliharaan dan komitmen lain, mungkin anda hanya boleh pergi selama satu malam. Tidak mengapa, anda masih boleh berseronok!

Tempat Untuk Pergi Untuk Percutian Hujung Minggu Keluarga yang menyeronokkan

Perjalanan hujung minggu yang menyeronokkan merangkumi Hari Memancing Kebangsaan dan Hari Bapa idealnya akan berlaku berhampiran perairan yang indah, di bawah langit biru yang cerah, dengan pancing di tangan! Terdapat banyak tempat yang bagus untuk berperahu dan memancing bersama anak-anak. Cari tasik atau sungai baharu dalam jarak pemanduan yang mudah dan ikuti perjalanan jalan raya bersama keluarga untuk Hari Memancing Kebangsaan!

Di Mana Anda Harus Menginap?

Banyak Kampgrounds of America (KOA) menawarkan kabin dengan lubang api untuk membuat s’mores pada waktu malam. Anda juga boleh menempah tapak perkhemahan untuk pengembaraan perkhemahan keluarga atau mencari AirBnB peribadi untuk dihubungi ke rumah semasa perjalanan hujung minggu anda yang menyeronokkan pada musim panas ini.

Aktiviti Luar Keluarga Terbaik Musim Panas ini

Berikut ialah empat aktiviti luar keluarga yang terbaik untuk dilakukan semasa perjalanan hujung minggu yang menyeronokkan.

Memancing

Apabila bercakap mengenai aktiviti luar keluarga, sukar untuk mengalahkan memancing dengan anak-anak! Hari Memancing Kebangsaan adalah alasan yang sempurna untuk melarikan diri dari pejabat lebih awal dan menikmati hujung minggu di tepi air.

Mendaki

Keriuhan daun dan ranting di bawah kaki, dan peluang untuk menerokai denai baharu semasa mendaki adalah salah satu cara untuk menjadikan perjalanan hujung minggu anda yang menyeronokkan tidak dapat dilupakan.

Memerhati burung

Dengan buku panduan di tangan dan sepasang teropong, membawa kanak-kanak memerhati burung adalah aktiviti luar yang menarik semasa percutian keluarga hujung minggu yang menyeronokkan

Pengumpulan batu

Mencungkil batu merah yang paling terang, berpusar paling keren, dan paling lucu salah bentuk, kemudian melabel dari mana asalnya, ialah cara terbaik untuk mengingati perjalanan hujung minggu yang menyeronokkan bersama keluarga anda.

Ketahui sebelum anda pergi: Baca Idea Hujung Minggu Memancing Keluarga ini untuk membawa anda menaiki air dengan cepat dan selamat.

Jeff Bogle

Jeff Bogle

Jeff ialah bapa kepada anak perempuan remaja, pengembara yang gemar, jurugambar dan penulis bebas. Dia menulis cerita tentang perjalanan keluarga, rekreasi luar, alam sekitar, keibubapaan dan banyak lagi untuk Fodor, Reader’s Digest, Majalah Ibu Bapa, Good Housekeeping, PBS dan Esquire, antara penerbitan lain. Cari dia di blognya, OWTK.com dan di Instagram @OWTK. Jeff juga merupakan penerbit zine sastera suku tahunan, Stanchion

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *