Cara Merancang Percutian Memancing Romantik Hari Valentine

Merancang perjalanan memancing Hari Valentine yang sempurna dengan orang yang anda sayangi adalah mudah! Walaupun pasangan anda tidak suka memancing seperti anda, mencari kejayaan dalam hubungan romantis bermakna memperoleh kegembiraan daripada orang lain yang mengalami kegembiraan! Anda boleh membantu menjadikan percutian memancing Hari Valentine lebih mudah dijual dengan membuat pengaturan yang bijak untuk percutian memancing romantis anda, bertemu separuh perjalanan anda yang lain dan mencari aktiviti serta penginapan yang anda berdua akan nikmati. Sama ada anda merakam bintang-bintang dengan percutian memancing eksotik untuk mengejutkan pasangan anda atau menjadikan memancing dengan Valentine anda sebagai urusan tempatan yang lebih sederhana, berikut ialah cara untuk merancang pengalaman memancing Hari Valentine yang manis-coklat yang anda akan sukai tahun ini!

Pertimbangkan Perkataan Anda

Anda mungkin berfikir bahawa memancing adalah tarikh Hari Valentine yang sempurna tetapi pasangan anda mungkin tidak serta-merta bersetuju. Sebelum anda mendekati topik percutian memancing romantis, anda perlu memperbetulkan kata-kata anda. Anda mungkin ingin mengelakkan perkataan ‘umpan hidup’ dan ‘sebelum matahari terbit’, kerana frasa ini boleh menjejaskan rancangan besar anda sebelum ia bermula! Sebaliknya, lukiskan gambaran hari-hari tenang yang dihabiskan di alam semula jadi bersama. Sebutkan peluang unik untuk ketenangan dan privasi yang boleh dibawa oleh memancing, peluang untuk mencium di luar rumah dan berkelah di atas air. Fokus pada kehendak dan keperluan mereka di atas kehendak anda dan tidak lama lagi, anda akan menikmati percutian memancing bersama-sama!

Rancang Makanan Terbaik Untuk Percutian Memancing Romantik

Senarai makanan dan minuman anda mungkin kelihatan agak berbeza semasa percutian memancing romantis. Mungkin ia adalah sebotol wain dan dua gelas yang bagus dan bukannya enam pek bir, beberapa coklat hitam yang lazat kali ini dan bukan satu beg kerepek kentang! Rancang perkelahan dengan makanan dan minuman yang disukai oleh pasangan anda, termasuk buah-buahan, makanan yang dibakar, keju dan keropok, beberapa kacang dan apa sahaja yang paling mereka gemari di rumah. Jangan lupa tuala kain linen, corkscrew untuk membuka wain, dan juga meja timbul dan alas meja untuk benar-benar menjadikan memancing Hari Valentine anda lebih romantis.

Pek Tambahan Istimewa

Lilin kendalian bateri, pembesar suara Bluetooth, selimut dan tambahan istimewa lain akan mengubah tempat selesa anda di atas air menjadi siang dan malam yang sangat romantis memancing bersama Valentine anda.

Cari Tempat Yang Sesuai Untuk Memancing Bersama

Sebaik-baiknya, tempat memancing Hari Valentine anda akan sunyi, terpencil, tenang dan indah. Percutian memancing di Alaska menyediakan semua itu dan banyak lagi, tetapi lawatan memancing Hari Valentine anda mungkin di pantai laut, jeti, tebing sungai atau menaiki bot ponton yang disewa. Yang terakhir ini memberi anda privasi sepenuhnya dan tetapan yang boleh ditukar dengan mudah menjadi tempat makan dan tempat untuk meringkuk sambil mendengar muzik selepas anda selesai memancing.

Pertimbangkan Percutian Memancing Eksotik

Sudah tentu percutian memancing Alaska adalah salah satu daripada senarai baldi percutian memancing eksotik yang paling menakjubkan tetapi anda juga boleh menyewa kotej persendirian atau kabin berhampiran Taman Negara untuk memancing, mendaki dan bersiar-siar yang hebat pada Hari Valentine ini. Dengan menjadikan memancing hanya sebahagian daripada percutian romantik yang lebih besar, anda akan memperoleh mata utama dengan pasangan anda pada Hari Valentine ini, memancing dan meluangkan masa yang berkualiti bersama-sama di kawasan luar yang hebat.

Perlukan lebih banyak inspirasi romantis? Lihat 5 idea tarikh memancing ini untuk Hari Valentine!

Jeff Bogle

Jeff Bogle

Jeff ialah bapa kepada anak perempuan remaja, pengembara yang gemar, jurugambar dan penulis bebas. Dia menulis cerita tentang perjalanan keluarga, rekreasi luar, alam sekitar, keibubapaan dan banyak lagi untuk Fodor, Reader’s Digest, Majalah Ibu Bapa, Good Housekeeping, PBS dan Esquire, antara penerbitan lain. Cari dia di blognya, OWTK.com dan di Instagram @OWTK. Jeff juga merupakan penerbit zine sastera suku tahunan, Stanchion

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *