Cara Menyimpan Bot Di Luar

“Simpan,” digunakan sebagai kata kerja biasanya bermaksud menyimpan untuk jangka masa yang panjang. Namun, ini adalah permulaan musim berperahu. Oleh itu, demi bahagian ini, mari kita takrifkan “kedai” sebagai sekadar rehat singkat antara keluar. Cara terbaik untuk menyimpan bot di luar adalah dengan mengambil langkah untuk memastikan ia dilindungi daripada unsur-unsur namun masih bersedia untuk pergi dengan segera.

  • Salah satu aspek yang paling penting apabila mempertimbangkan cara menyimpan bot di luar, adalah memastikan ia dilindungi daripada air. Ini mungkin kelihatan ironis untuk sesuatu yang dibina untuk beroperasi hanya di atas air tetapi, sama ada menyimpan bot aluminium di luar, atau menyimpan bot gentian kaca di luar, tiada perkara yang baik datang daripada membenarkan air kekal di dalam bot.
  • Apabila menyimpan bot di rumah yang lebih kecil, seperti bot john, ia boleh dikosongkan, kemudian terbalik. Bot atau bot yang lebih besar yang tidak boleh dibalikkan kerana elektronik tetap dan sebagainya harus dilindungi. Penutup pemasangan tersuai dengan sisi elastik atau garisan cinching sangat berkesan. Walau bagaimanapun, sesetengah pemilik bot jenis DIY menggunakan terpal standard dan beberapa item, seperti kerusi rumput, di tengah untuk bertindak sebagai tiang khemah supaya air tidak bergenang. Tarp kemudiannya perlu diikat dengan kemas atau boleh ditimbang dengan menggantung sesuatu seperti jag air.
  • Sebelum bot selamat sepenuhnya daripada kerosakan air, jangan lupa tarik bateri supaya ia boleh dicas semula. Selain itu, bergantung pada situasi tempat letak kereta anda, anda mungkin ingin mengambil langkah untuk mengurangkan kemungkinan kejutan hidupan liar. Satu tetikus ornery boleh melakukan banyak kerosakan dalam tempoh yang singkat. Saya cuma cakap.

Terdapat sedikit garis halus semasa mengamankan bot untuk “masa berhenti” singkat. Jika, semasa senarai semak anda tentang cara menyimpan bot di luar, anda terlalu banyak menyimpannya, ia mungkin terlepas pandang dan tidak digunakan. Kemudian, bukan sahaja anda mungkin perlu berurusan dengan masa musim sejuk pramatang seperti masalah penyimpanan seperti tayar menjejak atau hos retak tetapi tahap kegembiraan anda tidak dapat dimaksimumkan kerana, anda tidak menggunakan bot anda dengan cukup.

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *