Cara Mengikat Simpul Arbor

Hai peminat memancing, ini Debbie Hanson untuk takemefishing.org. Oleh itu, anda telah belajar banyak tentang memancing terbang dan anda teruja untuk keluar ke tasik atau kolam tempatan berhampiran anda dan mengejar bluegill atau ikan bass pada joran lalat anda. Tetapi apakah perkara pertama yang perlu anda lakukan apabila anda mempunyai kekili lalat serba baharu?

Nah, anda perlu mengikat tali lalat anda pada kekili lalat anda, dan untuk melakukannya anda boleh menggunakan simpul arbor. Ia sebenarnya simpulan yang sangat mudah untuk dipelajari, ia hanya pada asasnya memerlukan dua simpulan overhand dan saya akan menunjukkan kepada anda cara melakukannya sekarang.

1. Ambil hujung tag garis lalat anda atau sandaran garis lalat, dan anda perlu menjalankannya di sekeliling arbor kekili anda dan pastikan anda membawanya di bawah tiang di bahagian bawah kekili.

2. Ikat simpulan overhand anda dan kemudian anda akan mengikat simpulan penyumbat di hujung tag anda, dan itu hanya satu lagi simpulan overhand di hujungnya. Itu akan menghalang simpulan anda daripada tergelincir.

3. Kencangkan simpulan pertama pada arbor, tariknya ketat supaya simpulan penyumbat menangkapnya dan mengelakkannya daripada tergelincir. Anda akan memotong hujung tag itu, dan kemudian anda akan mula menggulung garis lalat anda ke belakang ke gelendong anda.

Itu sahaja, itu sahaja yang perlu anda lakukan. Talian ketat dan selamat memancing daripada takemefishing.org


Debbie Hanson

Debbie Hanson

Debbie Hanson ialah seorang penulis luar yang memenangi anugerah, penyokong memancing sukan wanita, pemegang rekod dunia IGFA, dan pemandu air tawar yang tinggal di Florida Barat Daya. Kerja bertulis Hanson telah muncul dalam penerbitan seperti Florida Game & Fish Magazine, BoatUS Magazine, dan USA Today Hunt & Fish. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang kerjanya, lawati shefishes2.com atau ikuti dia di Instagram @shefishes2.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *