Cara Mengikat Gelung dalam Tali Pancing

Adakah anda ingin tahu cara mengikat gelung pada tali pancing supaya gewang atau lalat anda bergerak dengan lebih bebas? Atau, mungkin anda ingin tahu cara melampirkan ketua pancing lalat anda pada tali pancing lalat anda? Walau apa pun, mempelajari cara mengikat simpulan gelung adalah bahagian yang sangat penting dalam mempelajari cara memancing.

Sekarang anda mungkin berkata kepada diri sendiri, “OK, terdapat beberapa jenis simpulan gelung yang berbeza di luar sana, bagaimana saya tahu yang mana satu untuk digunakan?” Jawapan kepada soalan itu tidak sukar, ia hanya bergantung pada jenis memancing yang anda merancang untuk lakukan dan apa yang anda ingin capai.

Memasang Gewang Anda

Jika anda ingin tahu cara mengikat gelung dalam tali pancing untuk memasang lalat atau gewang anda, cuma berlatih mengikat simpulan gelung tidak licin. The simpulan gelung tidak licin membolehkan gewang atau lalat anda bergerak dengan lebih realistik melalui lajur air kerana simpulannya tidak rapat dengan mata gewang atau lalat. Cara paling mudah untuk mempelajari cara mengikat simpulan gelung tidak tergelincir ialah dengan menonton video yang secara visual membimbing anda melalui setiap langkah. Anda sentiasa boleh memainkan semula video sehingga anda mendapat latihan yang mencukupi dan menguasai simpulan.

Melampirkan Talian Terbang Anda kepada Pemimpin

Apabila anda ingin melampirkan tali lalat anda pada perambut pancing lalat anda, anda boleh menggunakan sambungan gelung ke gelung yang dipanggil simpulan gelung kesempurnaan. Simpulan gelung kesempurnaan adalah nipis, lurus dan kuat. Apabila anda sudah bersedia untuk mempelajari cara mengikat gelung pancing jenis ini, tonton langkah simpulan gelung kesempurnaan dan kemudian berlatih mengikat simpulan ini sendiri.

Memancing Dua Lalat atau Pelbagai Mata Kail

Jika anda ingin memancing menggunakan dua lalat berbeza (untuk menguji satu terhadap yang lain) atau memancing menggunakan berbilang mata kail untuk meningkatkan peluang anda melakukan mogok, simpulan gelung penitis dalam talian ialah satu lagi gelung tali pancing yang berbaloi untuk dipelajari cara mengikat. Anda boleh mendapatkan arahan langkah demi langkah tentang cara mengikat simpulan gelung penitis dalam talian juga.

Mengikat lalat, gewang dan tali akan menjadi lebih mudah apabila anda tahu cara mengikat gelung pancing seperti gelung tidak licin, gelung kesempurnaan atau gelung penitis dalam talian.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *