Cara menggunakan pilihan keselamatan ais dengan berkesan.

Sekarang musim sejuk dan ini bermakna ramai di antara kita sedang memancing ais di luar rumah jadi penting untuk mengambil kira pilihan keselamatan ais sebelum mengembara sendiri di luar sana Ais membeku dalam tompok di tasik dan kolam dan bergerak dari kawasan ke kawasan boleh menjadi tidak selamat. Setiap tahun, berpuluh-puluh orang jatuh melalui ais. Membawa sepasang alat pilih keselamatan memancing ais boleh menjadi perbezaan antara pengalaman yang baik dan yang tragis. . Semak di bawah untuk pilihan keselamatan ais yang penting untuk sentiasa diingati:

Keselamatan Memancing Ais

Jika anda jatuh ke dalam air, anda perlu keluar.. Alat-alat keselamatan memancing ais boleh membantu anda keluar dengan cepat! Pakaian yang direndam adalah berat, air sejuk menyukarkan pergerakan, dan hipotermia boleh masuk dengan cepat. Orang ramai akan mengambil sedikit masa untuk mengumpulkan tali atau tangga untuk membantu menyelamat, jadi untuk memastikan anda keluar dengan cepat, pilihan keselamatan ais adalah jawapannya:

Apakah pilihan keselamatan memancing ais?

Pemikat keselamatan ais ialah pemegang yang diperbuat daripada kayu atau plastik yang mempunyai hujung pancang yang diperbuat daripada keluli yang dikeraskan. Petuanya tajam tetapi tidak sangat tajam, dan ia mungkin alat keselamatan memancing ais termurah dan paling penting yang anda miliki. Ia murah jadi belilah sepasang atau jika anda seorang yang suka buat sendiri, buat sendiri.

Cara menggunakan alat jemput keselamatan memancing ais

Anda sejuk dan terkejut. Pakaian anda yang direndam adalah berat, dan anda tidak dapat mencengkam ais licin di sekeliling lubang. Pick keselamatan ais menggali ke permukaan licin dan menawarkan daya tarikan, jadi anda boleh menarik diri anda keluar dari air. Gunakan pukulan pendek dan berombak dan pergi pada satu-satu masa. Apabila anda keluar dari air dan ke atas ais, gulingkan dari lubang. Berdiri boleh memecahkan lebih banyak ais.

Juga Dikenali Sebagai: Sesetengah orang merujuk kepada peralatan memancing ais yang penting ini sebagai pemetik ais, cakar beruang atau penggenggam ais.

Panggil mereka apa yang anda mahu tetapi pada kali seterusnya anda pergi memancing ais pastikan anda membawa sepasang jemputan keselamatan ais; dan jangan lupa untuk menyemak petua keselamatan memancing ais yang hebat ini sebelum anda pergi.

Tom Keer

Tom Keer

Tom Keer ialah seorang penulis pemenang anugerah yang tinggal di Cape Cod, Massachusetts. Beliau ialah kolumnis untuk Upland Almanac, Penulis Penyumbang untuk majalah Covey Rise, Editor Penyumbang untuk Fly Rod dan Reel dan Fly Fish America, dan penulis blog untuk program Take Me Fishing Yayasan Perahu Rekreasi dan Memancing. Keer kerap menulis untuk lebih sedozen majalah luar mengenai topik yang berkaitan dengan memancing, memburu, berperahu dan aktiviti luar yang lain. Apabila mereka tidak memancing, Keer dan keluarganya memburu burung tanah tinggi di atas tiga setter Inggeris mereka. Buku pertamanya, Panduan Fly Fishers ke New England Coast telah dikeluarkan pada Januari 2011. Lawati dia di www.tomkeer.com atau di www.thekeergroup.com.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *