Cara Mengambil Kelebihan Penuh

Semasa Minggu Memancing dan Berperahu Kebangsaan, setiap negeri menawarkan hari memancing percuma 2019 yang memberi anda peluang untuk memancing di perairan awam tanpa lesen. Tahun ini, Minggu Memancing dan Berperahu Kebangsaan akan berlangsung dari 1-9 Jun 2019. Jika anda tertanya-tanya bagaimana anda boleh memanfaatkan sepenuhnya hari memancing percuma, lihat idea ini.

1. Perkenalkan seseorang yang baru berjinak-jinak dengan memancing

Adakah anda mengenali rakan atau ahli keluarga yang ingin tahu tentang memancing dan ingin mencubanya? Hari memancing percuma ialah masa yang sesuai untuk “membuat mereka ketagih” dengan menjemput mereka dalam pengembaraan memancing.

2. Belajar kemahiran memancing atau berperahu baharu

Tonton video pengajaran atau baca petua tentang cara mengikat simpulan baharu, menambah baik tuangan anda, memasang umpan plastik lembut atau menyandarkan treler bot. Cuti memancing memberikan peluang terbaik untuk menyerap pendidikan memancing tambahan.

3. Menghadiri acara

Kebanyakan negeri mengadakan acara seperti klinik memancing dan festival memancing keluarga semasa Minggu Memancing dan Berperahu Kebangsaan. Lihat halaman FB TakeMeFishing.org atau bahagian negeri untuk mencari acara di kawasan anda.

4. Cari tempat baru untuk memancing dan bot

Gunakan peta Tempat Memancing dan Bot interaktif untuk mencari tempat yang sesuai untuk pengembaraan memancing atau berperahu baharu.

5. Buat rancangan untuk turun ke air lebih awal

Tangkap matahari terbit yang indah dan jangan lepaskan gigitan pagi.

6. Bungkus makan tengah hari berkelah

Kemaskan makan tengah hari berkelah atau makan tengah hari di atas air semasa hari memancing percuma 2019. Manfaatkan masa memancing anda dengan membungkus makan tengah hari berkelah untuk dibawa bersama anda, atau buat rancangan untuk berhenti di restoran tepi laut. Rendam seberapa banyak masa di atas air yang anda boleh.

7. Kongsi hasil tangkapan anda di media sosial

Ikuti @Take_Me_Fishing dan gunakan hashtag #FirstCatch atau #GetYourFishOn dan beri inspirasi kepada orang lain untuk mengambil bahagian dalam memancing hujung minggu percuma.

8. Dapatkan Lesen Memancing Anda

Kekalkan keajaiban memancing dengan membeli lesen selepas mengambil bahagian dalam hari memancing percuma 2019. Jika anda tidak mempunyai lesen memancing sebelum minggu Memancing dan Berperahu Kebangsaan, beli lesen memancing negeri dalam talian dan kekalkan suasana memancing yang gembira itu mengalir sepanjang tahun panjang.

Jika anda tidak pasti bila negeri anda menawarkan acara memancing percuma, cuma semak senarai dalam talian TakeMeFishing.org atau hubungi agensi ikan dan hidupan liar negeri anda (negeri individu mungkin mempunyai sekatan dan peraturan lain mungkin dikenakan). Nikmati Minggu Memancing dan Berperahu Kebangsaan!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *