Cara Mendapatkan Lesen Memancing Luar Negeri

Dari pantai ke pantai, Amerika Syarikat menawarkan pilihan memancing dan berperahu yang tidak berkesudahan untuk pemancing yang mencabar. Seorang pemancing air masin pantai timur mungkin menguji kemahiran memancing lalat melawan salmon di Sungai Gunnison Colorado. Seorang pemancing muda bandar Detroit boleh mengejar cabaran baharu menangkap ikan siakap dalam sistem terusan Miami. Seorang pemancing dibentuk oleh keluasan pengalaman mereka dan kesediaan mereka untuk mencuba perkara baru. Keindahan memancing ialah sentiasa ada sesuatu yang baru untuk dipelajari. Tetapi sebelum anda memulakan pengembaraan memancing anda yang seterusnya, anda mesti mengetahui keperluan lesen memancing destinasi anda. Berikut ialah beberapa petua untuk membeli lesen memancing di luar negeri.

Jenis Lesen Memancing

Banyak negeri menawarkan pelbagai pilihan lesen memancing bukan pemastautin seperti lesen sehari, berbilang hari, keluarga dan juga tahunan. Selidik pilihan supaya anda boleh memutuskan perkara yang terbaik untuk anda.

Pergi Dalam Talian

Cara nombor satu untuk mendapatkan lesen memancing di luar negeri adalah dengan memesannya dalam talian dari keselesaan rumah anda (atau tempat kerja anda, kami tidak akan menilai). Tidak pasti di mana hendak mencari? Lawati halaman negeri anda untuk mendapatkan maklumat lesen memancing bukan pemastautin untuk semua lima puluh negeri. Lesen anda akan dihantar kepada anda dan anda akan menerima pengesahan e-mel yang boleh anda gunakan sebagai pengesahan buat sementara waktu.

Lawati Peruncit

Katakan anda telah tiba di destinasi memancing anda dan, di tengah-tengah keseronokan anda, terlupa untuk memesan lesen anda lebih awal. Hubungi mana-mana penjual pakaian tempatan atau peruncit barangan sukan dan rakan sekutu boleh memproses lesen memancing keluar negeri anda dengan serta-merta. Anda mungkin juga boleh mendapatkan petua orang dalam tentang apa yang digigit ikan.

Tanya Mengenai Lesen Memancing dengan Bayaran Dikurangkan

Pastikan anda bertanya tentang sama ada negeri menawarkan lesen memancing percuma atau dikurangkan. Dalam sesetengah kes, lesen belia boleh menjadi percuma, dan sesetengah negeri menawarkan hari memancing percuma.

Ketahui apabila anda memerlukan lesen memancing dan dapatkan lebih banyak petua tentang cara mendapatkan lesen memancing anda.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *