Cara Mendapatkan Lesen Memancing Anda pada Telefon Anda

Adakah anda tertanya-tanya bagaimana untuk mendapatkan lesen memancing anda pada telefon anda? Memandangkan era digital yang kita tinggali, kebanyakan negeri kini menawarkan pilihan untuk membeli dan menyimpan lesen memancing anda pada telefon pintar anda tanpa memerlukan lesen kertas atau kad keras.

Bolehkah saya mempunyai lesen memancing saya pada telefon saya?

ya. Terdapat beberapa sebab mengapa anda mungkin mahu pergi tanpa kertas dengan membeli dan menyimpan lesen memancing anda pada telefon anda. Bagaimana jika anda memutuskan untuk pergi memancing secara spontan dengan rakan anda apabila dia memberitahu anda bahawa gigitan itu panas? Bagaimana jika anda pergi berkhemah bersama keluarga di negeri yang berbeza dan berada di tempat yang sesuai untuk memancing yang berhampiran tapak perkhemahan anda?

Membeli Lesen Memancing Anda pada Telefon Anda

Semak dengan agensi ikan dan hidupan liar negeri di negeri tempat anda merancang untuk menangkap ikan untuk mengesahkan bahawa lesen memancing boleh dibeli dengan menghubungi agensi atau melalui aplikasi telefon pintar. Anda juga perlu mengesahkan bahawa anda akan menerima beberapa jenis pengesahan untuk membuktikan bahawa anda telah membeli lesen dan bahawa agensi akan menerima bukti tersebut sebagai sah sekiranya pegawai hidupan liar perlu menyemak. Contohnya, di negeri Florida, anda boleh membeli lesen anda dengan menghubungi 888-FISH-FLORIDA (888-347-4356) atau dengan memuat turun Apl “Go Outdoors Florida” jika anda tidak keberatan membayar yuran pengendalian nominal.

Di negeri Florida, anda diberikan nombor pengesahan apabila anda membeli lesen memancing anda dengan menghubungi nombor 888. Nombor pengesahan ini kemudiannya diberikan sebagai bukti bahawa anda telah membeli lesen anda sehingga lesen sebenar anda tiba dalam mel.

Bolehkah Anda Memiliki Lesen Memancing Anda pada Telefon Anda

Banyak negeri menawarkan apl mudah alih yang membolehkan anda memperbaharui, membeli dan menyimpan lesen dan permit memancing kami pada telefon anda. Di Florida, anda boleh memuat turun Fish | Apl mudah alih Hunt Florida untuk memperbaharui, membeli dan menyimpan lesen anda pada telefon pintar atau tablet anda.

Bagaimana jika anda sudah mempunyai lesen memancing anda dan ingin tahu, “Bolehkah saya menunjukkan lesen memancing saya pada telefon saya dengan menggunakan foto? Dalam erti kata lain, anda mungkin tertanya-tanya sama ada anda boleh mengambil gambar kertas atau lesen kad keras anda dan menggunakan foto sebagai bukti. Jawapannya ialah banyak negeri tidak akan menerima gambar sebagai bukti kerana pegawai hidupan liar mungkin tidak mempunyai keupayaan untuk mengesahkan foto lesen memancing anda. Untuk mendapatkan maklumat lanjut terus ke tapak web agensi negeri dan lihat jika terdapat pilihan carian tapak, kemudian taip “lesen memancing pada telefon” atau “bolehkah anda menunjukkan lesen memancing pada telefon” untuk penjelasan atau hubungi agensi negeri dan tanya, “Boleh awak simpan lesen memancing awak pada telefon awak?”

Ringkasnya, jika anda tertanya-tanya, “Bolehkah saya mendapatkan lesen memancing saya pada telefon saya?” – jawapannya ya (apabila agensi negeri menyediakan versi digital). Sentiasa hubungi agensi negeri yang sesuai untuk mengetahui tentang peraturan atau keperluan khusus negeri.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *