Cara Mendapatkan Lesen Bot

Apa yang dimaksudkan dengan lesen bot, bagaimana ia berkaitan dengan pendaftaran bot, dan cara mendapatkan lesen bot bergantung pada negeri anda. Anak saya baru sahaja mendapat permit lesen memandu, jadi keadaan saya sekarang ialah “kebimbangan”. Serius kawan-kawan, cara terbaik untuk cuba memahami kertas kerja bot yang diperlukan ialah pergi ke laman web negeri anda yang mengendalikan pendaftaran bot

Kejahilan undang-undang bot negeri anda tidak akan membuat pembelaan yang baik jika terdapat sebarang isu di sepanjang garis tersebut. Sebelum anda memuatkan bot ke atas treler dan menuju ke tasik, kaji maklumat tersebut dan pastikan anda tahu dengan tepat cara mendapatkan lesen boaters dan bahawa anda sedang melompat melalui semua gelung yang betul. Sesetengah negeri mengeluarkan sijil pendidikan keselamatan bot, sementara yang lain menawarkan kad pendidikan bot dan bukannya lesen bot.

Kursus keselamatan bot adalah idea yang baik untuk memulakan bot dan mengandungi peringatan yang baik untuk orang lain kerana undang-undang bot boleh berubah. Panduan belajar dan peperiksaan amalan boleh didapati dalam talian daripada agensi negeri. Semasa menyiasat cara mendapatkan lesen bot, anda mungkin mendapati ujian lesen bot tersedia dalam talian tetapi sekali lagi, keperluan berbeza mengikut negeri. Sebagai contoh, penyumbang TMF, Tom Keer, berkongsi bahawa “sehingga 1 Januari 2018, undang-undang menaiki bot California memerlukan orang yang berumur 16 tahun ke atas memiliki kad keselamatan bot. Dan jika anda berumur antara 12-15 tahun, anda akan dikehendaki mempunyai pengawasan orang dewasa oleh seseorang yang berumur 18 tahun ke atas.” Beliau juga berkongsi bahawa 70% kemalangan bot pada 2017 adalah kesilapan operator. Dengan menerangkan peraturan navigasi, cara menunda treler dan melancarkan dengan selamat, dsb. kursus keselamatan membantu anda, dan orang lain, kekal lebih selamat di atas air.

Walau apa pun latihan dan ujian, semacam bukti rasmi yang menunjukkan bahawa anda tahu cara mendapatkan lesen bot anda perlu berada di atas kapal. Semua maklumat yang diperlukan akan tersedia sebaik sahaja anda memulakan proses mendaftar atau memperbaharui pendaftaran bot anda. Tanpa melampaui batas, hanya sedikit perancangan yang tegas dan penyelidikan berperahu sepatutnya membantu menghilangkan tekanan daripada apa yang akhirnya merupakan salah satu aktiviti pengurangan tekanan yang terbaik.

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *