Cara Mencari Tempat Memancing Berdekatan Saya: Tiada Bot, Tiada Masalah

Pernahkah anda cuba mencari tempat untuk memancing tanpa bot, tetapi tidak pasti cara mencari tempat terbaik? Jika ini berlaku, anda harus tahu bahawa terdapat petua berguna yang boleh anda gunakan apabila anda mencari “tempat memancing berhampiran saya, tiada bot,” yang juga dikenali sebagai tempat memancing pantai.

Semak dengan agensi ikan dan hidupan liar negeri anda.

Banyak agensi negeri akan menyediakan senarai tempat memancing bank mengikut wilayah atau boleh mengesyorkan tempat pinggir pantai berdasarkan spesies yang anda ingin sasarkan.

Lawati taman negeri dan daerah berdekatan.

Pada kali seterusnya anda merancang percutian keluarga, pergi ke taman negeri atau daerah di kawasan anda. Kebanyakan taman ini mempunyai kolam memancing, jeti awam, atau terletak di laluan air di mana memancing di bank dibenarkan.

Sentiasa membuka mata untuk laluan air awam di laluan harian anda.

Anda mungkin terkejut dengan bilangan tempat yang boleh anda temui semasa menjalankan tugas, memandu ke tempat kerja, menunggang basikal atau dalam perjalanan untuk melawat rakan. Sentiasa semak untuk memastikan memancing dibenarkan di mana-mana tempat yang anda temui, dan jangan menceroboh harta persendirian.

Tanya di kedai peralatan tempatan anda atau sertai kelab memancing.

Walaupun ramai rakan pemancing anda mungkin berahsia tentang tempat tertentu, kebanyakannya bersedia untuk berkongsi maklumat umum tentang laluan air di kawasan tempat memancing di bank dibenarkan.

Dengar laporan perikanan tempatan.

Adakah mana-mana stesen radio atau rangkaian televisyen dalam komuniti anda termasuk pengaturcaraan luar? Adakah terdapat podcast memancing tempatan yang mungkin menawarkan nasihat tentang tempat memancing tanpa bot? Laporan memancing tempatan boleh menjadi sumber maklumat yang hebat.

Memancing tanpa bot, dari tebing atau pantai, tidak bermakna anda tidak akan berpeluang menangkap banyak ikan atau ikan bersaiz trofi. Sebenarnya, sebaik sahaja anda mendapat lesen memancing dan melakukan kerja rumah “tempat memancing berhampiran saya, tiada bot”, anda mungkin mula terhuyung-hayang dengan beberapa tangkapan yang sangat besar.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *