Cara Mencari Memancing Crappie Terbaik di Texas

Walaupun bass mungkin mendapat kebanyakan perhatian, memancing crappie di Texas adalah masalah besar. Sangat dihargai bukan untuk serangan ganas, lompatan dramatik atau keupayaan untuk membuat jeritan seretan tetapi kerana apabila anda menangkapnya, anda mungkin berada di atas timbunan itu. Dan terus terang, kecuali mungkin walleye atau hinggap kuning, ia akan menjadi sukar untuk mengisi fillet crappie.

Bagaimana untuk mencari tasik memancing crappie terbaik di Texas

Lawati halaman taman dan hidupan liar Texas

Terdapat begitu banyak pilihan untuk dipilih, saya cadangkan mulakan penyiasatan anda tentang tempat memancing Texas dengan melawati Jabatan taman dan hidupan liar Texas. Ini adalah keadaan BESAR, dan anda akan mahu menghabiskan sebahagian besar masa anda di atas air, bukannya di jalan raya. Untuk membantu mencari penangkapan ikan crappie terbaik di Texas, jabatan taman dan hidupan liar telah membahagikan negeri ini kepada wilayah ini: Panhandle Plains, Prairie and Lakes, Pineywoods, Gulf Coast, South Texas Plains, Hill Country dan Big Bend Country.

Semak laporan memancing

Dalam setiap wilayah terdapat laporan memancing crappie Texas baru-baru ini. Di sini, anda akan mempelajari kejernihan air setiap tasik, suhu, kedalaman, malah mungkin mendapat idea tentang tempat untuk memulakan tuangan. Memancing crappie terbaik di Texas bukan sahaja berbeza mengikut tahun, tetapi dari minggu ke minggu kerana pelbagai faktor yang mempengaruhi berlaku seperti ketersediaan makanan ternakan, kejayaan bertelur dan paras air. Contohnya pada masa penulisan, Tasik Conroe bagus di rantau Pineywoods dan Tasik Stamford di rantau Panhandle Plains, tetapi dalam beberapa minggu, Sam Rayburn atau Possum Kingdom mungkin menjadi destinasi crappie yang lebih panas di wilayah masing-masing.

TexasCrappie500.jpg

Petua untuk menangkap crappies

Petua untuk memancing crappie sentiasa termasuk mencari struktur seperti dok atau kayu berdiri atau tumbang dan memancing crappie di Texas tidak berbeza. Crappie boleh ditangkap pada gewang seperti crankbaits, sudu dan spinnerbaits, tetapi jig kecil atau ikan kecil kecil dengan garis ringan dan batang limber panjang biasanya mempunyai kadar kejayaan yang lebih tinggi. Bertelur berlaku apabila air melebihi 60 darjah, yang biasanya antara Mac dan Mei. Ini menumpukan ikan yang sudah suka berkawan jadi ini mungkin masa terbaik untuk memancing crappie di Texas.

Apabila anda mendapat lesen memancing Texas anda, pastikan anda menyemak peraturan. Pemancing dapat menyimpan sejumlah besar: 25. Walau bagaimanapun, saiz tuaian seluruh negeri adalah minimum 10 tetapi boleh berbeza-beza dari tasik ke tasik untuk membantu menguruskan populasi yang sentiasa berubah-ubah.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *