Cara Menangkap Ikan Trout untuk Makan Malam

Pada penghujung hari memancing, tiada yang lebih menyeronokkan daripada menggoreng dan memakan ikan trout yang anda dan anak-anak anda tangkap sendiri. Salah satu cara terbaik untuk berkongsi pengalaman itu ialah membawa anak-anak anda ke kolam ikan trout tempatan, di mana mereka boleh memancing ikan trout yang ditebar.

Dapatkan Umpan dan Alat Memancing anda

Perjalanan ke kedai umpan tempatan akan membantu anda memperoleh alatan asas yang anda dan anak-anak anda perlukan untuk menangkap ikan trout—kombinasi rod-dan-kekili spin-cast murah yang disertakan dengan tali pancing yang sudah ada pada kekili, mata kail , pukulan belah (berat untuk mendapatkan umpan ke ikan), dan bobber (apabila ia mencelup ke bawah permukaan, anda tahu ikan trout telah mengambil umpan).

Kedai ini juga akan menjual cacing, umpan hidup terbaik untuk anda dan anak-anak anda. Minta kerani menunjukkan cara mengumpan mata kail. Ia satu prosedur yang sangat mudah. Pastikan untuk membeli stringer juga. Ini adalah rantai logam atau tali yang menahan ikan yang ditangkap di dalam air (untuk memastikan mereka hidup) sehingga tiba masa untuk pulang.

Biarkan Anak-anak anda menangkap Ikan

Di kolam, umpan mata kail untuk setiap anak. Kemudian umpan mata kail anda. Minta semua orang membuang mata kail berumpan ke dalam air. Apabila bobber masuk ke bawah, beritahu mereka untuk menggulung dalam barisan. Apabila ikan muncul, anda mengambilnya di tangan dan mengeluarkannya dari mata kail. Umpan semula mata kail dan minta mereka baling semula.

Apabila anda dan anak-anak telah menangkap ikan yang cukup untuk dimakan, tarik tali dan kemudian makan ikan untuk mereka. Mereka boleh belajar cara melakukan ini untuk diri mereka sendiri kemudian. Buang isi perut dengan betul (perlu ada tong sampah berdekatan), letakkan ikan di dalam peti sejuk, dan pulang ke rumah.

Masa memasak

Terdapat banyak cara untuk menggoreng ikan trout yang baru ditangkap, tetapi salah satu cara yang paling mudah ialah menggulung ikan dalam adunan tepung jagung-telur dan memasukkannya ke dalam kuali minyak panas. Masak setiap sisi selama tiga hingga empat minit dan kemudian letakkan di atas tuala kertas. Kentang goreng menjadi hidangan sampingan yang hebat.

Apabila anda telah selesai memasak semua ikan, jemput semua orang untuk duduk di meja sambil anda menghidangkan salah satu hidangan terbaik yang pernah mereka miliki. Ingatan tentang hidangan itu akan kekal seumur hidup dan pasti anak-anak anda akan bertanya kepada anda, “Bilakah kita boleh melakukannya lagi?

Jika anda seorang ibu yang mempunyai sedikit pengalaman memancing, tetapi mempunyai anak yang ingin belajar memancing, anda mungkin pada mulanya keliru dengan semua jenis peralatan yang tersedia untuk pemancing. Tidak perlu risau. Memancing trout asas sebenarnya agak mudah. Tempat terbaik untuk bermula ialah pergi ke takemefishing.org. Tapak ini mempunyai maklumat, petua dan helah yang direka untuk membantu anda bermula.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *