Cara Menangkap Bass Semasa Bertelur Dengan Siri Elit Pro Kyle Welcher

Ketahui cara menangkap lebih banyak bass semasa bertelur dengan pemancing siri Elite dan profesional Karl, Kyle Yang. Sebagai pemancing Alabama, Kyle pakar dalam mengejar bass tompok dan largemouth, tetapi pengalamannya bersaing di seluruh negara telah membuatkan dia mendail masuk ke smallmouth juga. Kyle membahagikan semuanya daripada teknik reka bentuk kepada pilihan garisan dan gewang terbaik, dan yang terakhir sekali, cara mengesan dan menangkap ikan bass tempat tidur dengan berkesan.

Rig #1 – Worm Rigged Aneh

Sudah tentu, Senko ada dalam senarai Kyle. Mereka boleh menangkapnya di mana-mana sahaja. Walau bagaimanapun, petua berair adalah apabila dia menyebut menggunakan cacing terapung yang lebih tradisional pada pelantar aneh kemudian ke dalam benih. Kadar kejatuhan yang lebih perlahan bagi cacing helah gaya terapung membolehkan dia memancing ikan dalam air ultra cetek dengan kadar yang lebih perlahan.

Persediaan Pilihan:

Rig #2 – Cacing Ekor Lurus Tanpa Berat (Gaya Texas)

Kyle akan Texas memasang cacing ekor lurus 6 inci seperti 13 Fishing BLunt Force Finese Worm dan menggunakannya untuk melontar secara membuta tuli untuk alas katil ke bawah tebing untuk memberikan aksi yang serupa namun berbeza daripada pelantar aneh. Dengan membiarkan umpan tenggelam di bawah permukaan, dia akan memerhatikan pelantarnya sepanjang masa semasa dia menggerakkan gewang kembali ke bot. Semasa ikan bertelur meredah kawasan cetek, mereka akan menelan cacing halus berjuntai sambil menari-nari melalui cetek.

Kerjakan umpan anda dengan bahagian atas joran, sentiasa gerakkannya dengan menggerakkan hujung joran dan tidak memutarkan kekili. Kemudian, apabila gewang itu menari ke arah anda, mulalah terhuyung-hayang dalam barisan yang kendur.

Persediaan Pilihan:

Petua #3 White 13 Fishing Invader (Umpan Makhluk)

Texas Rigging 13 Fishing Invader berbadan putih membolehkan Kyle melihat umpan makhluk Texasnya yang dicurangi semasa dia melontarkan gewangnya ke katil ikan. Umpan melekat berjuntai dan menari dengan hanya pergerakan hujung joran yang paling lembut. Berat 1/4 oz jatuh cukup cepat untuk turun dengan cepat manakala tidak “Meroket turun ke bawah.” Dengan hampir tidak menggoncang, dia boleh memainkan Invader untuk bergetar ke sana ke mari, yang biasanya menjadi bos terakhir apabila menangkap bass berlapis yang rewel.

Persediaan Pilihan:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *