Cara Menangani Kos Purata Insurans Bot

Apakah Insurans Bot?

Insurans bot adalah serupa dengan insurans kereta; ia membantu melindungi kerosakan yang disebabkan oleh kemalangan. Nampaknya tidak semua negeri memerlukan insurans bot, namun jika anda merancang untuk berlabuh di mana-mana marina, anda lebih baik memilikinya. Liputan polisi adalah sangat luas dan oleh itu, begitu juga dengan harga. Untuk mengetahui tentang purata kos insurans bot semasa, lakukan kerja rumah anda dan siasat pilihan insurans yang paling sesuai dengan keadaan anda, mungkin bermula dalam talian. Anggaran kos purata insurans bot akan memerlukan sedikit matematik daripada angka yang anda kumpulkan.

Faktor Penentu Harga

Satu cara kos purata insurans bot boleh dipengaruhi adalah mengikut lokasi. Satu syarikat berkongsi bahawa purata kos insurans bot di negeri utara adalah lebih rendah kerana musim berperahu yang lebih pendek. Bot yang lebih besar dan lebih mahal cenderung ditemui di sepanjang negeri pantai, oleh itu peningkatan dalam purata kos insurans untuk bot di negeri tersebut.

Pertimbangan Lain

Jika anda sedang mencari angka tertentu untuk kos purata bulanan insurans bot, cuba jangan keterlaluan. Terdapat begitu banyak pembolehubah yang sentiasa berubah seperti perkara yang anda mahu dilindungi, umur bot, jumlah yang boleh ditolak atau jenis bot yang saya tidak akan cuba mengapungkan sebarang angka kos yang tepat dalam siaran ini. Sebagai contoh, saya membaca di mana satu syarikat menganggap memancing sebagai aktiviti yang ringkas dan santai dan menyiratkan bahawa bot ini mempunyai kadar insurans yang lebih rendah daripada berkata, “bot kuasa.” Mereka mungkin perlu mencipta kategori baharu untuk bot kejohanan memancing 70 mph yang saya simpan untuknya.

Menyelidik topik ini, saya menghubungi syarikat insurans saya. Menunda bot lama yang dipercayai dilindungi oleh polisi trak saya dan terdapat perlindungan sederhana daripada polisi pemilik rumah saya. Walau bagaimanapun, suatu hari nanti akan ada peningkatan yang serius dalam kapal air saya. Untuk ketenangan fikiran, melindungi potensi kerosakan dan melindungi pelaburan baharu ini, selepas mendaftarkan bot nelayan masa depan saya, saya pasti akan membeli-belah untuk kos purata insurans bot yang dikemas kini yang membantu saya mengekalkan lunas yang sekata.

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *