Cara Memilih Pencari Ikan Mampu Milik untuk Kayak

Jika anda sedang mencari pencari ikan mampu milik untuk memancing kayak, anda mungkin agak terharu pada mulanya dengan pilihan, tetapi tidak perlu. Anda boleh memilih pencari ikan kayak dengan harga berpatutan dengan bertanya beberapa soalan penting kepada diri sendiri dan melakukan beberapa penyelidikan dalam talian.

Adakah Anda Memerlukan GPS?

Jika anda tidak merancang untuk berkayak jauh untuk memancing atau sudah mempunyai unit GPS (Global Positioning System) yang berasingan, maka anda boleh menjimatkan wang dengan membeli pencari ikan mampu milik tanpa GPS terbina dalam. Sebagai contoh, jika anda bercadang untuk pergi memancing kayak di tasik dan kolam kecil atau tidak mengambil berat tentang menandakan tempat memancing anda, GPS mungkin tidak diperlukan.

Saiz manakah yang paling menjimatkan ruang?

Apabila memancing kayak, ruang sentiasa menjadi komoditi. Cari pencari ikan mampu milik untuk memancing kayak yang padat untuk menjimatkan ruang dan sebarang berat tambahan. Terdapat unit pencari ikan kayak di pasaran dengan skrin 3.5 hingga 4 inci yang tidak akan mengecewakan gaya anda atau menghalang pelakon anda.

Bagaimana dengan Jenis Kekerapan?

Terdapat pelbagai jenis frekuensi sonar untuk keadaan tertentu. Frekuensi tinggi sesuai untuk perairan cetek, frekuensi dwi boleh memberikan imej yang jelas dari air cetek atau dalam, dan Compressed High-Intensity Radar Pulse (CHIRP) ialah teknologi gred ketenteraan yang menyediakan pengimejan yang luar biasa dengan bergerak antara frekuensi yang berbeza menggunakan denyutan yang lebih panjang daripada tradisional. sonar. Teknologi CHIRP ialah ciri yang mungkin menaikkan harga pencari ikan, tetapi kebanyakan pemancing menganggapnya sangat berbaloi untuk pelaburan.

Adakah Paparan Warna Penting?

Seperti kebanyakan jenis peralatan memancing kayak yang lain, anda boleh mengambil laluan mesra bajet atau pergi ke kelas atasan. Tanya diri anda sama ada paparan warna penting kepada anda, atau jika anda boleh menjimatkan beberapa dolar tambahan dengan menggunakan paparan skala kelabu (hitam dan putih). Ingat; bagaimanapun, paparan warna selalunya boleh menyerlahkan butiran bawah yang penting. Contohnya, kawasan peralihan dari dasar batu ke dasar lumpur akan ditunjukkan sebagai warna atau warna yang berbeza jika anda mempunyai paparan warna berbanding skala kelabu sahaja. Selain itu, jika anda melakukan penyelidikan dalam talian yang mencukupi, anda sepatutnya dapat mencari pencari ikan kayak mampu milik yang termasuk paparan warna.

Satu-satunya nasihat yang paling penting untuk diingat ialah peralatan memancing kayak yang murah, termasuk pencari ikan, tidak akan menjimatkan wang anda dalam jangka panjang jika ia tidak sesuai untuk jenis memancing yang anda lakukan. Baca ulasan produk untuk mengetahui tentang kebaikan/keburukan bagi pencari ikan yang berbeza dan tanya pemancing berpengalaman untuk mendapatkan cadangan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *