Cara Memilih Aplikasi Bot Terbaik

Walaupun anda tidak sepatutnya bergantung sepenuhnya pada telefon bimbit anda semasa berada di atas kapal, mempelajari cara memilih aplikasi bot terbaik boleh membantu memudahkan perancangan pra-perjalanan dan memaksimumkan masa anda di atas air. Ketahui cara untuk mengecilkan pilihan apl bot digital untuk mencari sumber navigasi, cuaca, memancing dan keselamatan bot untuk pengembaraan bot anda.

Pilihan Aplikasi Navigasi Bot

Sama ada anda mahukan kemudahan aplikasi peta bot di atas bot kecil yang tidak mempunyai sistem navigasi terbina dalam, atau matlamat anda adalah untuk menjadikan telefon pintar anda sebagai pemplot carta sebagai sandaran kepada elektronik anda di belakang teraju, semak ulasan pilihan aplikasi navigasi bot yang mempunyai carta marin dan tasik yang terperinci serta beberapa ciri lanjutan yang sama yang boleh didapati pada plotter GPS terbaik.

Navionics ialah salah satu pilihan aplikasi navigasi bot terbaik kerana ia mempunyai liputan carta seluruh dunia untuk lautan, teluk dan tasik. Anda boleh menggunakannya untuk menavigasi dengan ciri lanjutan seperti autorouting dok ke dok, melihat kemas kini komuniti pengguna dan menyegerakkan laluan anda dengan pemplot carta onboard anda. Anda boleh menguji ciri asas aplikasi bot melalui percubaan percuma, tetapi terdapat yuran langganan yang berbeza-beza bergantung pada rantau carta yang anda pilih.

Pilihan Apl Cuaca

Muat turun aplikasi cuaca berperahu terbaik boleh membantu anda merancang perjalanan berdasarkan hari cuaca baik, mengelakkan ribut yang tidak dijangka dan menentukan lokasi dengan keadaan angin yang menggalakkan. Apl berperahu terbaik untuk cuaca termasuk yang menawarkan kemas kini masa nyata dan makluman langsung, seperti Radar Cuaca & Amaran Langsung NOAA dan Pepijat Cuaca.

Radar Cuaca & Makluman Langsung NOAA termasuk radar cuaca masa nyata pada peta latar belakang yang mudah untuk dizum masuk dan keluar, serta ciri Makluman Langsung ialah apabila anda berada di atas air dan keadaan cuaca berubah secara tidak dijangka, seperti yang sering berlaku. Selain Radar Cuaca & Makluman Langsung NOAA, Weatherbug ialah satu lagi aplikasi cuaca yang popular (dan percuma) kerana peta interaktif yang disertakan untuk kilat, angin, suhu, tekanan dan kelembapan.

Pilihan Aplikasi Memancing Terbaik

Apabila menentukan apl memancing yang terbaik untuk jenis memancing yang anda lakukan, anda perlu mempertimbangkan apl yang mempunyai ciri berfaedah seperti carta air pasang harian, ramalan memancing, data solunar dan hotspot memancing. Fishbrain ialah salah satu aplikasi memancing paling popular kerana ia menawarkan peta interaktif tempat liputan, alat pengecaman spesies, ramalan memancing dan rangkaian sosial yang besar dengan 13 juta pemancing di seluruh dunia (versi asas Fishbrain adalah percuma, tetapi terdapat yuran langganan bulanan untuk versi Pro). FishAngler ialah satu lagi pilihan aplikasi memancing percuma yang popular kerana anda boleh mengakses ramalan memancing masa nyata, menentukan masa terbaik untuk menangkap ikan, mendapatkan statistik tangkapan, cadangan umpan dan mencatatkan tangkapan anda dengan tarikh, masa, keadaan cuaca, suhu air dan solunar fasa.

Satu nasihat terakhir, pastikan anda menyemak penilaian dan ulasan dalam talian untuk mana-mana aplikasi memancing atau bot yang anda fikirkan untuk muat turun. Penilaian tinggi dan ulasan tidak berat sebelah boleh memberitahu anda banyak tentang sama ada apl itu mesra pengguna dan bernilai muat turun.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *