Cara Membungkus Kit Memancing Perjalanan untuk Percutian Anda

Semasa mengemas untuk percutian musim panas anda, kit memancing perjalanan akan membantu memastikan anda mempunyai peralatan memancing asas untuk berseronok sebaik sahaja anda sampai ke destinasi anda. Terdapat banyak jenis kit memancing kembara di pasaran bergantung kepada jenis ikan dan jenis perjalanan. Anda juga boleh membina sendiri.

Joran dan kekili kembara adalah bahan utama bagi mana-mana kit memancing kembara. Beberapa pancing perjalanan yang berguna ini adalah teleskopik tetapi kebanyakannya datang dalam tiga hingga lima keping yang mudah dipasang. Lebih banyak kepingan bermakna bahagian yang lebih pendek yang mengambil lebih sedikit ruang. Secara umum, tindakan joran mungkin berkurangan dengan lebih banyak bahagian tetapi ini pastinya lebih baik daripada alternatif yang mungkin tidak mempunyai joran langsung!

Apabila memilih gelendong kembara, perlu diingat bahawa walaupun alat pengumpan lebih padat, kekili berputar lebih serba boleh dan memaafkan jika melontar pelbagai gewang atau umpan. Banyak pemegang kekili berputar juga boleh engsel untuk mencipta ruang tambahan yang sangat diperlukan. Jika anda sedang menyusun kit memancing perjalanan anda sendiri, pastikan joran dan kekili sepadan dengan cadangan berat tali/gewang.

Komponen kit memancing kembara tambahan ialah mata kail, pemberat, pelampung dan gewang. Ambil julat setiap satu untuk membolehkan pelbagai jenis gigitan ikan tetapi untuk menjimatkan ruang, cuba simpan pada tahap minimum. Anda juga perlu memastikan ada ruang untuk sepasang playar berhidung panjang atau alat serupa untuk mencabut cangkuk, memotong garis, mencubit duri dan sebagainya.

Sesetengah kit memancing perjalanan datang dalam kes mereka sendiri, tetapi kit permulaan memancing juga menghasilkan kit memancing perjalanan yang hebat. Pembungkusan membantu mengandungi dan melindungi semua peralatan memancing, bukan sahaja di rak, tetapi juga sekurang-kurangnya satu cara apabila disumbat di belakang SUV keluarga. Dan jangan lupa elemen yang paling penting: lesen memancing.


Anda mungkin juga berminat

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *