Cara Membuat Memancing Seronok dengan Kanak-kanak

Bagi kebanyakan ibu bapa, datuk dan nenek, ibu saudara dan bapa saudara yang suka menghabiskan masa di atas air, memancing bersama anak-anak adalah aktiviti impian. Ini kerana terdapat jenis kegembiraan istimewa yang wujud dalam berkongsi salah satu minat anda dengan seorang kanak-kanak, dan seterusnya, mereka menjadi salah seorang rakan memancing baharu anda. Untuk menarik minat kanak-kanak, dan kemudian mengekalkan perhatian mereka sementara menunggu ikan menggigit, adalah penting untuk mengetahui cara membuat memancing menyeronokkan dengan anak-anak. Daripada mencari tempat yang sesuai untuk memancing bersama kanak-kanak kepada peralatan yang betul, berikut ialah 6 petua untuk cara memancing bersama anak-anak.

1. Lokasi, Lokasi, Lokasi

Sama seperti semasa anda memutuskan tempat tinggal dan membeli rumah, lokasi adalah segala-galanya! Apabila mencari tempat terbaik untuk memancing bersama anak-anak, terdapat beberapa perkara yang perlu dipertimbangkan untuk menjadikan memancing bersama anak-anak seseronok mungkin. Pertama, dan yang paling penting, cuba pilih badan air yang dipenuhi dengan jumlah ikan yang tinggi. Ini akan membantu meningkatkan kemungkinan anda dan anak-anak anda tidak perlu menunggu terlalu lama untuk kepuasan menangkap seekor, atau sekurang-kurangnya keseronokan mendapatkan ikan di talian dan cuba menariknya. Ini adalah nombor jawapan satu kepada soalan bagaimana untuk membuat memancing menyeronokkan dengan kanak-kanak! Kedua, anda perlu memilih lokasi yang tidak membawa prasyarat memandu jauh atau lebih teruk lagi, berjalan kaki yang jauh untuk sampai ke air. Jika anak anda menjadi letih dan gelisah sebelum memancing, peluang anda untuk menikmati hari yang menyenangkan memancing bersama anak-anak akan berkurangan.

2. Lebih Cetek Lebih Baik

Sama seperti tempat anda memancing bersama anak-anak, jenis air juga penting. Bahagian kedua keputusan tempat memancing bersama anak-anak ialah memilih untuk berada di atas atau berhampiran perairan cetek apabila anda memancing bersama anak-anak. Lebih cetek air, lebih baik peluang anak anda untuk melihat ikan mengezum sekeliling, dan lebih baik peluang mereka akan teruja tentang prospek menghabiskan beberapa jam di atas air. Air yang dalam dan berkaca tanpa apa-apa yang menyeronokkan untuk dilihat berkemungkinan tidak akan menyediakan hiburan yang mencukupi untuk anak-anak kecil memancing bersama ayah.

3. Lencongan Sedia Tersedia

Sudah tentu anda akan gembira untuk duduk diam di tepi atau di atas air selama berjam-jam, tetapi anak-anak memancing bersama ayah mungkin memerlukan beberapa lencongan yang bijak untuk memecahkan penantian yang terlibat sebelum ikan mula menggigit dengan bersungguh-sungguh. Untuk menjadikan memancing bersama kanak-kanak seseronok mungkin, bawa beberapa mainan, buku mewarna, alatan menggali dan buku memancing kanak-kanak (yang mempunyai gambar jenis ikan yang bagus, terang dan berwarna-warni) bersama-sama joran, kekili, gewang, dan umpan. Lencongan yang tersedia ini akan membantu untuk memastikan anak anda terhibur dan menjadikan tamasya itu menyeronokkan, dan dengan itu, boleh diulang pada masa hadapan!

4. Peralatan Memancing Terbaik Dengan Kanak-Kanak

Set pancing dan kekili dengan watak adiwira kegemaran mereka atau set memancing kanak-kanak sendiri lengkap dengan beg pembawa, serta set gewang berwarna-warni, pelampung, bobbers dan memancing lain dengan peralatan kanak-kanak akan membuatkan anak anda teruja untuk memancing ikan trout bersama-sama. sungai tempatan atau menuju keluar menaiki bot ponton. Mempunyai peralatan sendiri akan membuatkan mereka berasa dewasa dan lebih seperti pemancing sebenar!

5. Pek Makanan untuk Memancing dengan Kanak-kanak

Anda boleh membuat keputusan untuk menggunakan umpan hidup untuk mendapatkan ikan semasa memancing bersama anak-anak. Anda juga perlu menggunakan makanan untuk menarik anak-anak anda memancing ikan trout di sepanjang sungai atau menaiki bot bersama anda! Jadi kemaskan makanan kegemaran anak-anak anda, sandwic bernilai berkelah, makanan ringan, kotak jus, air dan banyak lagi untuk memastikan bahawa mereka gembira mengunyah dan pada masanya, akan menjadi rakan memancing anda yang terbaharu dan paling comel!

6. Mendaftar di Akademi Pemancing

Satu cara mudah untuk anda belajar cara membuat memancing menyeronokkan dengan anak-anak adalah dengan mula memupuk kegembiraan mereka memancing di rumah. Sebelum mengemas kereta atau membawa galah dan kotak peralatan ke tasik tempatan anda, lihat banyak sumber, permainan dan aktiviti percuma yang akan membawa kegembiraan memancing di dalam rumah. Anak-anak anda boleh membuat kraf hanyir, memuat turun halaman mewarna, mencuba eksperimen memancing ais di rumah dan banyak lagi.

Keselamatan adalah penting untuk menikmati hari yang hebat di atas air bersama anak-anak. Berikut ialah beberapa petua keselamatan penting untuk dipertimbangkan sebelum pergi memancing bersama anak-anak.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *