Cara Membuat Kanak-Kanak Teruja untuk Memancing

Cucu saya yang berusia empat tahun adalah satu kegembiraan, saya kagum dengan imaginasinya dan betapa cepatnya dia mempelajari sesuatu dan saya telah menyedari kepentingan untuk memberikan pengalaman kepadanya, jadi dia mempunyai peluang untuk benar-benar menentukan apa yang dia suka dan apa dia mahu lakukan apabila dia membesar. Dia menyukai masa Krismas, daripada pergi ke taska untuk memilih “Piney” nama yang diberikannya pada pokok Krismas tahunannya, kepada menonton dan melakonkan semula filem kegemarannya, The Polar Express.

Oleh itu, ketika saya dan isteri saya sedang bersiap untuk dia datang melawat kami, saya terfikir, saya pergi ke ruang bawah tanah dan melalui kekacauan selama lebih dari empat puluh tahun perkahwinan, saya menemui set kereta api Lionel yang telah saya beli selama bertahun-tahun. lalu dan membawanya ke bilik keluarga kami. Apabila cucu saya tiba, dia serta-merta terlibat dengan kotak berdebu lama dengan gambar enjin wap di atasnya. Dia terus membuka kotak itu, mengeluarkan trek dan kereta membentuk enjin ke kaboose dan menyusun semuanya secara teratur dan bermain dengannya selama berjam-jam.

Untuk menggalakkan kecintaannya terhadap mainan ini dari dahulu, saya dan isteri membawanya ke pameran kereta api tempatan, dengan deretan dan deretan paparan dan model yang berfungsi, dia menyukai setiap minitnya dan mendapatkan beberapa mainan kereta api baharu yang kemas untuk but.

Jadi, apa kaitannya dengan memancing? Nah, sebagai Datuk Nenek anda mempunyai tanggungjawab dan peluang untuk membantu cucu anda mengalami kehidupan. Berikut ialah beberapa petua tentang cara membuat anak-anak dalam hidup anda teruja untuk pergi memancing:

  1. Muat turun Disney+ dan tunjukkan kepada mereka beberapa kartun lama memancing Goofy dan Donald Duck.
  2. Bawa mereka ke pertunjukan memancing dan berperahu supaya mereka dapat mengalami semua peralatan dan acara hebat yang berlaku di sana.
  3. Turun ke ruang bawah tanah atau garaj dan bawa peralatan berdebu lama itu ke tingkat atas dan biarkan mereka menerokainya.
  4. Akhir sekali, bawa mereka keluar ke atas air dan biarkan rasa ingin tahu yang baru mereka temui menjadi liar dan mungkin, mungkin mereka akan menikmatinya dan menambah pengalaman ini kepada semua pengalaman yang mereka nikmati sekarang.

Saya tahu inilah yang akan saya lakukan pada musim bunga ini, kerana apa yang mungkin lama bagi kita adalah baru pada mata dan imaginasi kanak-kanak berusia empat tahun. Jika anda bercadang untuk membawa anak-anak anda memancing, lihat lebih banyak petua untuk memancing bersama anak-anak, perkara menyeronokkan yang boleh anda lakukan pada hujung minggu di luar rumah bersama keluarga anda dan #getyourfishon!

Frank Peterson

Frank Peterson

Frank Peterson ialah Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Yayasan Perahu & Memancing Rekreasi (RBFF) di mana beliau mengetuai usaha untuk menarik pendatang baharu untuk memancing dan menaiki bot melalui kempen Take Me Fishing™ dan Vamos A Pescar™. Dibesarkan di New York, Frank belajar memancing ikan belang di Sungai Hudson. Kini seorang penduduk Virginia, dia masih menangkap ikan striper, atau rockfish seperti yang dipanggil di rantau itu. Di luar masa, Frank menikmati masa rehat bersama isterinya, Marlene, 3 anak dan 2 cucu mereka.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *