Cara Memasukkan Topi Menunggang Kanak-Kanak

Musim panas bermakna kanak-kanak tidak bersekolah dan bersedia untuk menghabiskan sepanjang masa mereka di bangsal. Pastikan anda mempunyai semua bekalan yang anda perlukan supaya anak anda boleh menghabiskan musim panas yang menyeronokkan menunggang kuda dengan rakan-rakan mereka. Peralatan paling penting yang anda perlukan untuk membeli ialah topi menunggang kanak-kanak.

Sebab Anak Anda Memerlukan Topi keledar yang Dipasang dengan Betul

kanak-kanak memakai topi menunggang kanak-kanak pada kuda palomino

Topi keledar ialah peralatan keselamatan yang paling penting untuk dimiliki oleh anak anda. Kuda dan kuda di kebanyakan kandang pelajaran biasanya berjiwa lembut, yang lebih tua dan sangat tenang. Walau bagaimanapun, kebanyakan program menunggang kuda berkualiti tinggi tidak akan membenarkan anak anda menunggang tanpa topi keledar yang dipasang dengan betul.

Topi keledar akan melindungi kepala anak anda sekiranya terjatuh dan hendaklah sentiasa dipakai semasa menunggang, tidak kira berapa umur anda. Lagipun, anda hanya mendapat satu otak!

Jika topi keledar anak anda terlalu besar, ia tidak akan dapat menjalankan tugasnya dengan betul. Topi keledar yang terlalu besar akan menyebabkan tengkorak anak anda berlanggar dengan bahagian dalam topi keledar, yang sedikit lebih baik daripada berlanggar dengan tanah. Mereka akan menghadapi risiko lebih tinggi untuk gegaran otak dan kecederaan otak yang lain berbanding jika mereka memakai topi keledar yang dipasang dengan betul. Sebaliknya, topi keledar yang terlalu kecil sangat tidak selesa dan akan menyebabkan sakit kepala.

Elakkan salah satu daripada senario ini dengan memasang topi tunggangan anak anda dengan betul.

Cara Memasukkan Topi Menunggang Kanak-Kanak

topi tunggangan kanak-kanak

Langkah 1: Ukur untuk Saiz Topi Keledar

Topi keledar saiz yang betul akan muat dengan kemas, tanpa menyebabkan penunggang sakit kepala. Untuk menjadi inklusif, topi tunggangan kanak-kanak datang dalam pelbagai saiz. Jadi, bagaimana anda tahu saiz topi keledar yang hendak dibeli?

Untuk mendapatkan idea di mana hendak bermula, anda boleh mengukur lilitan kepala anak anda. Pertama, ambil pita pengukur yang lembut dan fleksibel, seperti yang biasa digunakan untuk mengukur kain atau pakaian. Balut pita pengukur dalam garis lurus di sekeliling kepala anak anda. Pita hendaklah diletakkan kira-kira ¾ inci di atas kening dan telinga anak anda. Pastikan anda mengukur dalam sentimeter, bukan inci. Ulangi proses beberapa kali supaya anda pasti mendapat nombor yang tepat.

Setiap jenama akan mempunyai carta saiz mereka sendiri, tetapi kebanyakan pengeluar topi keledar berpegang pada nombor yang sama. Sebagai contoh, antara 50 dan 53 sentimeter adalah bersamaan dengan saiz 6 ⅛ – 6 ½, atau saiz kecil, dalam Topi keledar TuffRider. Ia juga bersamaan dengan 6 ¼ – 6 ⅝ , atau saiz lebih kecil dan kecil, dalam topi keledar Troxel.

Sebab kebanyakan topi tunggangan kanak-kanak mempunyai ukuran saiz yang berbeza-beza adalah kerana kesesuaian boleh laras. Seperti yang anda sedia maklum, kanak-kanak membesar dan keluar dari pakaian mereka dengan cepat. Malangnya, topi keledar boleh mahal. Untuk memastikan anda dan anak anda mendapat manfaat sepenuhnya daripada topi keledar sambil kekal selamat, sesetengah jenama topi keledar mempunyai jalur boleh laras yang boleh anda ketatkan atau longgarkan agar sesuai dengan penunggang muda anda yang sedang membesar selama mungkin.

Jika anda sedang mencari topi keledar dengan muat boleh laras, lihat Topi keledar TuffRider Starter Asas Menunggang Kuda.

Langkah 2: Uji Saiz Topi Keledar

Walaupun anda mengukur saiz topi tunggangan anak-anak anda, variasi saiz minit antara jenama bermakna adalah penting untuk menguji kesesuaian topi keledar dan bukan hanya bergantung pada nombor.

Semasa anak anda memakai topi keledar, perlahan-lahan angkat bahagian tepinya. Anda sepatutnya merasakan sedikit rintangan apabila anda menariknya perlahan. Topi tunggangan kanak-kanak yang dipasang dengan betul akan menyebabkan kening terangkat sedikit semasa anda menarik.

Ujian lain ialah memasang tali dagu dengan longgar supaya terdapat sedikit kelonggaran antara tali dan dagu anak anda. Minta kanak-kanak itu condong ke hadapan dan jatuhkan kepalanya ke tanah. Jika topi keledar jatuh atau bergeser di atas kepala mereka, ia mungkin terlalu longgar. Apabila melakukan ujian khusus ini, bersedia untuk menangkap topi keledar sekiranya tali dagu yang longgar tidak.

Ingat, jika topi keledar anda jatuh pada permukaan yang keras, integriti strukturnya boleh terjejas.

Akhir sekali, minta anak anda memakai topi keledar selama 30 minit atau lebih. Ia sepatutnya berasa selesa di atas kepala mereka dan mereka sepatutnya boleh memakainya tanpa rasa sakit, sakit kepala atau ketegangan– kesemuanya adalah tanda topi keledar terlalu kecil.

Langkah 3: Semak Bentuk Topi Keledar

Topi keledar adalah seperti seluar jeans. Topi keledar saiz yang sama dalam satu jenama tidak semestinya sesuai dengan anak anda dalam jenama lain. Ini kerana setiap jenama mempunyai bentuk yang berbeza.

Sebagai contoh, sesetengah jenama mempunyai bentuk yang lebih bulat, manakala yang lain mempunyai bentuk yang lebih bujur atau sempit. Sebaik sahaja anda menemui jenama yang sesuai dengan anak anda, adalah idea yang baik untuk kekal dengan jenama yang sama, kerana anda tahu jenama itu sesuai untuk bentuk kepala mereka.

Untuk memeriksa dan melihat sama ada topi tunggangan anak-anak anda sesuai dengan kepala mereka, ambil satu atau dua jari dan luncurkannya di sepanjang pinggir topi keledar, di tempat ia bertemu dengan kulit. Seharusnya tidak ada celah di mana anda boleh meletakkan jari anda di bawah topi keledar.

Apabila anda melakukan ini, anda sedang mencari kesesuaian yang konsisten sepanjang jalan. Topi keledar yang dipasang dengan baik tidak akan mempunyai sebarang kawasan yang ternganga dan harus terletak pada tengkorak sepanjang jalan di sekeliling kepala.

Walau bagaimanapun, terdapat beberapa pengecualian kepada peraturan ini. Sesetengah jenama topi keledar mempunyai saluran rambut yang dibina di bahagian belakang topi keledar. Ini membolehkan penunggang yang lebih suka memasangkan rambut mereka di bawah topi keledar berbuat demikian tanpa mengubah kesesuaian. Ciri saluran rambut paling kerap dilihat dalam topi pertandingan, seperti Topi keledar Charles Owen.

Warna Topi Menunggang Kanak-kanak Baharu Tersedia di Breeches.com

budak lelaki memakai topi tunggangan kanak-kanak TuffRider

Sudah berlalu zaman topi keledar hitam yang membosankan. Kini anak anda boleh memilih daripada pelbagai warna dan corak pada kami tab topi keledar.

Kami baru sahaja mengeluarkan warna baru untuk kami Topi keledar Menunggang Kuda Pemula TuffRider. Kini tersedia dalam warna biru laut sejuk atau merah jambu panas bersemangat, serta hitam dan putih tradisional, anak anda boleh kekal selamat dan berseronok dengan pakaian menunggang mereka. Selain itu, topi keledar ini didatangkan dalam saiz yang lebih kecil hingga besar dan menggabungkan muat boleh laras dalam saiz, jadi anak anda dapat mencapai rasa muat tersuai itu, tanpa tanda harga.

Ketahui lebih lanjut mengenai topi keledar menunggang kuda di sini.

Komen akan diluluskan sebelum dipaparkan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *