California Angler Menangkap 2 kaki Calico Bass Pertama Kali Memancing

rekod bass belacu
Calico Bass 24-inci – Ryan Khalil

Ryan Khalil yang berusia enam belas tahun telah membaca tentang memancing luncur dengan umpan renang di laman web ini sebentar tadi dan memutuskan untuk mencubanya. Selepas menghubungi saya dengan beberapa soalan sebelum membeli joran dan kekili yang diperlukan dan peralatan terminal lain, dia bersedia untuk pergi.

Set-Up Lontar Gewang Saya (menampilkan 2 pilihan gewang bawah)

Kisah Calico Trofi Ryan

Ayah saya dan saya tidak sabar-sabar untuk mencuba teknik baru dalam ombak, terutamanya menggunakan umpan renang di pelantar Texas, sesuatu yang tidak pernah kami lakukan sebelum ini. Selepas mencuba nasib selama lebih 4 jam (2 jam sebelum dan selepas air surut) kami tidak menangkap apa-apa dan hampir menerima skunk itu.

Semasa kami mengemas barang-barang kami dan mula berjalan kembali ke kereta, saya melihat apa yang kelihatan seperti palung yang bagus tenggelam di dalam air. Saya meyakinkan ayah saya untuk membenarkan saya membuat beberapa pelakon di sekitar kawasan itu dan ia tidak mengambil masa yang lama untuk mendapatkan gigitan. Sepasang suami isteri masuk dan saya rasa berdebar-debar! Saya menghayunkan batang saya ke atas dan menyambung. Ikan terus!

Saya tahu sejak awal lagi bahawa ikan ini sangat besar – hujung joran saya dibengkokkan dan seretan pada kekili berputar saya semakin hancur.

Saya tidak mendapat sebarang talian pada mulanya jadi saya mengetatkan seretan saya dan mula bekerja. “Kekili, angkat, kekili, angkat, kekili, angkat”. Semasa ia memercik, saya melihat sekilas warnanya. Pada mulanya, saya tidak percaya dengan apa yang dilihat oleh mata saya. Ia kelihatan seperti belacu… tetapi ia terlalu besar untuk menjadi belacu… betul?

Akhirnya, mata saya betul. Ia adalah tangki mutlak bass belacu atau bass kelp bass kelp. Ukuran masuk pada 24 inci panjang! Mudah peribadi terbaik untuk saya. Selepas merakam beberapa keping gambar dan bersyukur kepada Tuhan atas peluang ini, saya dan ayah selamat melepaskan ikan tersebut dan menciumnya. Sungguh tergesa-gesa!

Calico 24 inci
Bass Calico 24-inci

Swimbaits Terbaik untuk Memancing Surf

Pengalaman Ryan sememangnya satu pengalaman yang unik, tetapi jika anda ingin mula berjaya menggunakan umpan renang dalam ombak, lihat umpan renang saya yang mendapat penilaian teratas dan yang saya gunakan semasa saya keluar.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *