CABARAN MAKEOVER DAPUR $100 – Ekuestrian Bajet

Saya mungkin gila, tetapi saya telah memutuskan untuk melakukan ubah suai dapur – dengan harga $100. Holy moly, adakah ini mungkin? Saya pasti berharap begitu! Saya fikir ia adalah!
Beberapa tahun yang lalu, saya dapati ramai orang melompat ke atas cabaran ubah suai bilik bernilai $100. Saya menjumpai begitu banyak blog di mana orang ramai membuat bilik tidur, atau ruang tamu mereka dengan harga sekitar $100, dan saya fikir betapa sesuainya untuk zaman sekarang.

Maksud saya semuanya sangat mahal hari ini. Cuba untuk mengubah mana-mana bilik, apatah lagi dapur, dengan harga $100? Cabaran diterima!
Dan dapur kami…..

Nah, sudah tiba masanya untuk kemas kini!
Dan saya sedar bahawa saya perlu meletakkan wang saya ke arah sesuatu yang akan memberi saya kesan terbesar untuk $100 saya. Dan apakah cara yang lebih baik untuk melakukannya daripada mengecat kabinet?

Mengejar Kerja Rumah yang Diabaikan

Cat ialah alat berkuasa yang hampir semua orang boleh belajar menggunakannya. Dan jika saya melakukan ubah suai dapur yang berjimat cermat, saya memerlukan alat yang berkuasa!

CABARAN MAKEOVER DAPUR $100

Kini dapur kami pada masa ini mempunyai kabinet dicat hitam. Terasa seperti gua dan sentiasa kelihatan gelap. Dan ia bukan dapur terbesar yang pasti. Tetapi kami mempunyai storan yang mencukupi, jadi saya tidak perlu memikirkan untuk menambah lebih banyak storan, syukurlah.

Penafian Ahli Gabungan: Beberapa catatan blog di tapak saya akan membenarkan anda membeli produk dan perkhidmatan yang berbeza dalam talian yang disediakan oleh peniaga lain, dan bukan saya sendiri. Beberapa pautan yang saya siarkan di tapak saya ialah “pautan gabungan.” Ini bermakna jika anda mengklik pada pautan dan membeli item tersebut, saya mungkin menerima komisen ahli gabungan.* Saya adalah peserta dalam Program Amazon Services LLC Associates, program pengiklanan ahli gabungan yang direka untuk menyediakan cara untuk saya memperoleh komisen dengan memautkan ke Amazon.com dan tapak gabungan. *Didedahkan menurut 16 CFR Suruhanjaya Perdagangan Persekutuan, Bahagian 255: “Panduan Berkenaan Penggunaan Pengendorsan dan Testimoni dalam Pengiklanan.”

Jadi, ke manakah $100 saya akan pergi dalam ubah suai dapur ini? Anda mungkin tertanya-tanya. Nah, inilah senarai perkara saya yang ingin saya capai untuk cabaran ini.

  • Cat
  • Permaidani dapur baru
  • Beberapa barang hiasan baru jika saya ada baki wang

Saya telah memetakan garis masa saya untuk yang ini kerana saya ingin memastikan bahawa saya boleh menyelesaikannya dalam masa 4 minggu. Saya perlu kekal teratur untuk menyelesaikan perkara ini. Sebagai tambahan kepada pekerjaan tetap saya, saluran YouTube saya, menulis blog ini, 2 ekor kuda, 2 ekor anjing dan seorang suami. Tidak banyak masa lapang. Tetapi ia AKAN bernilai pelaburan masa yang pasti.

Rancangan Saya Untuk Cabaran Ubahsuai Dapur $100

Minggu Pertama: Saya akan mulakan dengan mengeluarkan semua lebihan dari dapur saya. Saya mahu bermula dengan batu tulis yang bersih, dan yang saya maksudkan adalah batu tulis yang BENAR-BENAR bersih! Jadi saya akan mengeluarkan semuanya, dan membersihkan semuanya dengan teliti.
Kerja pembersihan ini akan mengambil masa sekurang-kurangnya sehari.
Dan kemudian, saya akan mula melukis!
Cat yang saya gunakan ialah cat semua dalam satu kegemaran saya oleh Heirloom Traditions. Tidak perlu menjadi perdana, tiada kerja persediaan khas diperlukan. Cat ini TAHAN dan mudah menahan penyalahgunaan dapur yang sangat sibuk.

Minggu Kedua: Cat bahagian dalam kabinet
Minggu Ketiga: Sapukan pelapik rak baharu pada bahagian dalam kabinet dan laci

Minggu Ketiga: Jika saya mempunyai wang untuk menghias, saya akan mendapatkan beberapa barang atau hanya membeli-belah di rumah saya! Dan kemudian susun semuanya!

Minggu Keempat: Semak, dan cari sebarang bintik cat yang terlepas, atau kawasan yang perlu disentuh. Bersihkan semuanya semula, pentas dan ambil gambar untuk pendedahan terakhir!

CABARAN MAKEOVER DAPUR $100

Hanya menulis senarai ini sangat menggembirakan saya. Saya tahu ini akan berbaloi pada akhirnya, tetapi ia pasti satu usaha besar selama 4 minggu. Saya tidak suka apabila kawasan di rumah saya tidak kemas. Dan saya tidak suka membuat projek melainkan saya boleh menyelesaikannya dalam tempoh yang singkat. Mudah-mudahan saya akan menyelesaikan ini.

Dan inilah beberapa tangkapan sebelum supaya anda dapat melihat apa yang saya mulakan.

Dapur Sebelum:

dapur ringan dengan kabinet hitam
Membersih Seperti Anda Menjual Rumah Anda
Mengejar Kerja Rumah yang Diabaikan

Kita akan lihat bagaimana ia berlaku. Saya harap ini berjaya, kerana jika ia berlaku, saya akan menyebutnya sebagai kemenangan besar, dan mempunyai dapur kemas kini ‘baharu’ yang cantik! Nantikan!

CABARAN UBAH DAPUR $100 – MINGGU 1

Selamat datang ke Minggu 1 Cabaran Bilik $100! Ya, minggu 1 disertakan dalam siaran ini kerana, saya tidak boleh membiarkan anda berputus asa dengan hanya bercakap tentang cabaran, bukan? Betul! Jadi, mari kita mulakan, untuk minggu 1 cabaran ubah suai dapur $100 saya!

Apa yang saya fikirkan???? Hanya bergurau, tetapi saya akui, ini adalah satu usaha yang besar. Saya tahu dengan memilih untuk mengecat kabinet dapur yang saya gunakan untuk banyak kerja! Jadi, marilah bersama-sama dan ketahui di mana saya berada dalam ubah suai dapur seratus dolar saya selepas minggu penuh pertama!

Supaya kita semua berada di halaman yang sama, saya mempunyai rancangan untuk mengemas kini dapur saya dengan hanya $100. Anda boleh melihat semua rancangan terperinci saya untuk 4 minggu akan datang, cuma cari siaran yang dikemas kini.

Saya memetakan garis masa untuk memastikan saya mengikut jadual. Jadi adakah saya mematuhi jadual??

Salah satu sebab terbesar saya suka ini ialah anda tidak perlu membelanjakan banyak wang untuk menukar rupa bilik, dengan serius.

Ubah Suai Dapur Seratus Dolar – Rekap Minggu 1

Dan inilah yang saya capai setiap hari dalam Minggu 1:
Hari 1: Keluarkan semua lebihan ‘barang’ dari dapur saya
Hari 2: Bersihkan semua kabinet dan nyahyahkan segala-galanya di dapur. Ini adalah pekerjaan yang jauh lebih besar daripada yang saya fikirkan.
Hari 3: Tiada apa-apa – Rancangan kegemaran saya adalah di tv, dan saya mempunyai hari yang sangat sibuk di tempat kerja.
Hari 4: Tiada apa-apa – Satu lagi hari yang panjang di tempat kerja, dan saya terpaksa mengedit video untuk saluran YouTube saya
Hari 5: Bersihkan bingkai kabinet dengan TSP dan lap dengan deglosser cecair, dempul jahitan dalam bingkai kabinet, dan berikan lapisan cat pertama kepada semua kabinet – di bahagian luar.
Hari 6: Keluarkan semua periuk dan kuali dari kabinet, dan bersihkan pantri dan almari.
Hari 7: Selesai lapisan cat kedua di bahagian luar

Jadi saya sebenarnya dapat menyelesaikan sebahagian besar ubah suai saya dalam masa satu minggu sahaja. Dan wow – apa perbezaannya.

Dan saya membuat beberapa perubahan pada rancangan itu:
Saya memutuskan untuk membuat beberapa perubahan pada rancangan itu.
Sebagai permulaan, saya memutuskan untuk tidak mengecat 2 kabinet yang telah saya tambah di ruang makan yang bersambung dengan dapur. Saya memutuskan ini kerana dua sebab:

  1. Saya mahu pemisahan ruang. Dan 2 kabinet ini adalah murah pada mulanya, jadi saya ingin mengekalkan keadaannya. Saya suka cara mereka kelihatan berbeza jika dibandingkan dengan kelabu warna kabinet baru. Ia menyediakan pemisahan ruang, dalam fikiran saya.
  2. Dan storan tambahan yang kami cipta beberapa tahun lalu ini tidak akan ke mana-mana. Saya suka storan tambahan yang disediakannya. Dan harganya berpatutan, saya dapati di Amazon – bolehkah anda percaya? Sudah tentu mereka tidak dimaksudkan untuk menjadi kabinet dapur, tetapi ia berfungsi. Dan saya suka cara mereka menawarkan storan, dan tempat untuk menyimpan barang-barang besar kami, seperti pengadun Alat Bantu Dapur saya, beg penyimpanan, dsb. Pastinya ia mungkin melanggar jejak ruang makan, tetapi kini hanya suami saya dan saya sejak kami anak-anak semuanya sudah besar dan memulakan keluarga sendiri. Jadi ia berfungsi dengan baik untuk keadaan kita.

Apa yang telah saya belanjakan setakat ini

Berikut ialah senarai setakat ini yang telah saya belanjakan untuk cabaran 4 minggu ini:

Cat: $83.98 (Tradisi Pusaka Semua dalam Satu Cat di Stonehenge – 2 bekas 32 auns)
Berus Cat Gaya Kapur $14.95
JUMLAH: $98.93, TINGGAL UNTUK BERBELANJA: $1.07
Awww Snap! Hanya $1 lagi untuk dibelanjakan?!?!? sial! Jadi, jika saya ingin melakukan apa-apa barang hiasan baharu, saya perlu bijak menggunakan apa yang saya sedia ada dalam simpanan bilik kraf saya.

Itu tidak sepatutnya sukar walaupun. Maksud saya, awak pernah jumpa saya? Saya mempunyai banyak barangan yang boleh saya buat di dalam bilik licik saya.
Tetapi nampaknya pemikiran saya untuk menambah dalam pelapik rak baharu perlu menunggu sehingga kali seterusnya saya mendapat sedikit wang tambahan untuk ditambahkan pada ubah suai saya.
Tetapi saya tidak kecewa, sebenarnya. Dengan mengecat semula kabinet, saya mendapat ubah suai yang cukup besar untuk sekitar $100 jadi saya menyebutnya sebagai kemenangan!

Apa yang Berhasil, Apa yang Belum

Ia pasti membantu untuk bekerja dalam bahagian. Walau bagaimanapun, saya akan mengatakan bahawa jika anda mempunyai ruang untuk meletakkan semuanya sekaligus, saya akan melakukannya dengan cara ini sekurang-kurangnya untuk lukisan itu. Saya mengeluarkan segala-galanya dari dapur, dan kemudian saya boleh fokus pada pembersihan, serta lukisan. Ia mengambil 2 lapisan cat untuk kabinet. Mungkin kerana ia berwarna hitam, dan saya menggunakan warna yang lebih terang.

Saya juga mula melukis dengan penggelek buih. Dan saya rasa ini menggunakan banyak cat. Sehinggakan saya terpaksa membeli bekas cat lagi. Itulah sebabnya saya mempunyai 2 bekas cat dan bukannya satu. Saya fikir jika saya akan bermula dengan berus cat kapur, saya akan menggunakan kurang cat, dan mungkin mempunyai lebih sedikit wang untuk jumlah projek saya.

CABARAN MAKEOVER DAPUR $100

Ok, sekarang kembali kepada ubah suai kabinet…
Lukisan saya telah berjalan dengan baik. Saya fikir kerana saya memulakan projek ini dengan betul dengan mengalih keluar segala-galanya terlebih dahulu, dan pembersihan, pembersihan, pembersihan telah membuat semua perbezaan di dunia setakat membuat projek ubah suai ini bergerak jauh lebih cepat daripada yang saya jangkakan. Jadi ketahuilah saya perlu menetapkan matlamat saya untuk minggu ke-2!

Rancangan Minggu 2

Memandangkan saya sebenarnya jauh mendahului tempat yang saya fikirkan pada ketika ini, rancangan saya telah berubah sedikit untuk minggu ke-2:
Cat bahagian dalam pintu
Cat bahagian bawah papan tendang almari bawah
Bersihkan lantai dengan mendalam, dan percikan belakang
Jika saya dapat menyingkirkan semua itu dalam Minggu 2, saya akan lebih maju dalam rancangan saya!

Mari bersiap sedia untuk menggegarkan dapur ini!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *