Burung Kolibri Kehausan | Nota Burung

Nota Burung®

Kolibri Kehausan

Ditulis oleh Frances Wood

Ini ialah BirdNote!

[Whirring and call of Rufous Hummingbird]

Di sini mereka datang! Rufous Hummingbirds, Ruby-throats, dan lain-lain sedang berhijrah ke utara selepas musim sejuk yang panas dan kering di Mexico atau Amerika Tengah yang cerah. Dan mereka bersedia untuk minum.

[Whirring and call of Rufous Hummingbird]

Kolibri perlu mengambil beberapa kali berat badan mereka setiap hari, jadi mereka mencari tumbuhan berbunga untuk menghilangkan dahaga yang hebat itu. Jika puffball berpusing berlegar di tingkap anda, pertimbangkan untuk menjadi pelayan bar burung kolibri.

Untuk membantu memberi makan kepada mereka, pilih penyuap burung kolibri yang boleh anda bersihkan dengan mudah di bahagian dalam, dan yang mempunyai banyak warna merah untuk menarik perhatian burung. Kemudian isi dengan air gula yang dibuat dengan melarutkan satu bahagian gula dalam empat bahagian air. Tiada pengganti madu atau gula dibenarkan. Dan tolong — tiada pewarna makanan merah. [Call of the Rufous Hummingbird]

Tidak perlu merasa bersalah kerana memberi makan hummer akan menarik mereka dari sumber khasiat semula jadi mereka. Burung-burung akan terus mengambil keseimbangan nektar tumbuhan, serangga kecil dan getah yang sihat.

Jadi sediakan penyuap, dan tidak lama kemudian, anda mungkin mendengar burung kolibri berlegar-legar di sekitar lubang air anda. [Whirring and call of Rufous Hummingbird]

Anda boleh mengetahui lebih banyak tentang burung kolibri — dan perkara yang menarik minat mereka. Mulakan di laman web kami, BirdNote.org. Saya Mary McCann.

###

Whirring, call and “J display” of the Rufous Hummingbird #109124, disediakan oleh The Macaulay Library of Natural Sounds di Cornell Lab of Ornithology, Ithaca, New York. Perakam Bunyi: GA Keller.
Muzik tema BirdNote digubah dan dimainkan oleh Nancy Rumbel dan diterbitkan oleh John Kessler.
Penerbit: John Kessler
Penerbit Eksekutif: Chris Peterson
© 2016 Tune In to Nature.org Mac 2013/2016/2022 Narator: Mary McCann

ID# 033005RUHU hummingbird-06-2013-03-24 burung kolibri-06

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *