Bintang kanak-kanak Lilly Aspell melompat di Pertunjukan Kuda Tahun Ini

 • Ramai pelompat muda perlu menyesuaikan diri dengan tunggangan mereka di sekitar sekolah – tidak ramai yang mempunyai kerjaya perfileman yang baru untuk diceburi.

  Lilly Aspell, 14 tahun anak saudara joki pemenang Grand National Leighton, ditemui di London dan dijemput untuk uji bakat untuk bahagian Diana muda dalam filem 2017 Perempuan yang hebat. Setelah memainkannya sekali, dia melakukannya sekali lagi pada susulan 2020, muncul dalam siri TV, dan mempunyai filem lain yang akan ditayangkan tahun depan.  Dia juga melompat dalam kedua-dua pendatang baru kuda poni dan akhir Foxhunter di Horse of the Year Show (HOYS), di “superstar” Legends Rock (Bailey) miliknya.

  “Saya sentiasa meminati kuda sejak kecil; Saya dilahirkan dalam pelana, “kata Lilly H&Hmenambah bahawa, walaupun kedua-dua ibu bapanya, Paddy dan Donna, adalah joki, perlumbaan bukanlah pilihannya.

  “Saya selalu melihat perlumbaan tol mengambil masa dan betapa sukarnya,” katanya. “Saya fikir, jika saya melakukan showjumping, saya boleh makan – dan saya suka makanan!”

  Lilly berumur lapan tahun ketika dia membintangi Wonder Woman, dan 10 tahun untuk susulan.

  “Saya dikesan di London,” katanya. “Mereka melihat saya dan saya kelihatan seperti gadis itu, jadi mereka mahu melihat sama ada saya boleh berlakon, dan saya pergi ke uji bakat.”

  Lilly berkata dia menggemari lakonan – sekolahnya “sangat bagus tentang masa cuti” – dan rancangannya pada masa hadapan adalah untuk “menunggang kuda pada kebanyakan masa, dan mungkin mendapat kerja lakonan di sana sini”.

  “Bertindak untuk memelihara kuda – itulah pemikiran!” dia berkata.

  Dia menambah bahawa dia sangat suka untuk menyertai pasukan kuda dengan Bailey, yang telah dia miliki selama dua tahun.

  “Dia datang kepada kami dengan livery jualan – daripada Carol Henley yang benar-benar membantu saya dengannya – dan kami tidak benar-benar melihat masa depan yang mempamerkan untuknya pada mulanya, tidak melihat potensi yang begitu banyak, tetapi kemudian melompat dia dan menyayanginya. Dia seorang superstar sebenar, dan sangat cantik.”

  Lilly Aspell tidak bekerja pada mana-mana filem pada masa ini, tetapi membintangi bersama Liam Neeson Pembalasanyang akan dikeluarkan pada musim panas akan datang.

  “Dia cantik, sangat mengagumkan,” katanya. “Saya memberitahu dia semua tentang Bailey dan dia menyukainya, jadi saya akan memberitahunya semua tentang HOYS juga.”

  Anda juga mungkin berminat dengan…

  Jangan lepaskan satu detik aksi dari HOYS pada HorseandHound.co.uk tanpa had pada jumlah yang anda boleh membaca dari serendah £1 setiap minggu dengan a Tapak web Horse & Hound tanpa had langganan. Sertai sekarang. Selain itu, nikmati laporan majalah HOYS setebal 22 halaman penuh kami, termasuk analisis mendalam bagi semua tayangan dan lompat tunjuk, serta ulasan eksklusif, yang dijual pada Khamis 13 Oktober.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *