bertemu dengan debutan tunggal lima bintang Maryland

 • Zachary Brandt adalah satu-satunya pelumba yang membuat penampilan sulung lima bintang di Maryland 5 Star minggu ini.

  Pemain berusia 29 tahun itu telah menunggu lama untuk naik ke tahap itu, setelah menyertai acara lima bintang musim bunga AS, Acara Tiga Hari Kentucky, pada 2014 dan 2015 dengan bekas tunggangan teratasnya, Cavallino Cocktail.  “Atas sebab-sebab berbeza ia tidak berjaya, jadi berada di sini dan baru sahaja melakukan ujian pakaian saya berasa menakjubkan,” kata Zachary selepas persembahannya pada Khamis.

  “Saya agak mencubit diri saya selama berminggu-minggu cuba untuk menganggapnya sebagai acara lain kerana pada penghujung hari, ia hanyalah satu lagi acara dan hanya satu lagi hujung minggu. Tetapi untuk berada di sini, di atas kuda yang kami dapat ketika berusia empat tahun, jurulatih saya Jonathan Holling temui untuk saya di Eropah dan dia telah membantu saya menghasilkan lebih tujuh tahun – ia hanya nyata, melepasi garis tengah itu.

  “Sebenarnya, apa sahaja yang berlaku pada hujung minggu ini, saya hanya teruja untuk berada di sini, untuk mendapatkan pengalaman dan akhirnya berada di tahap ini.”

  Zachary Brandt berpuas hati dengan ujian dressagenya, fasa yang dia dan Direct Advance mendapati sukar, dan pasangan itu mendapat markah 35.9.

  Melihat ke hadapan untuk merentas desa hari ini, pelumba itu mengulas: “Dia boleh menjadi sangat kuat, jadi format pendek boleh menjadi agak sukar untuk pantas ke atasnya.

  “Saya benar-benar berharap, jika tidak ada yang lain, untuk mengetahui tentang kuda saya pada hari Sabtu, kerana saya fikir jika ada trek yang saya perlu bersedia untuk ini adalah trek terbaik yang sesuai dengannya dan dan caranya. bahawa dia pergi, kerana dia seberani mereka datang dan seagresif yang mereka dapat.

  “Jadi untuk dapat memiliki bilik ini, hanya untuk dapat menenangkannya dan berehat sedikit semasa dia pergi, dan untuk memiliki sesuatu yang besar dan cukup sukar untuk mengekalkan tumpuan dan perhatiannya, adalah benar-benar mengujakan. ”

  Ditanya mengenai personaliti berangan berusia 11 tahun itu, Zachary Brandt berkata: “Dia seperti manusia yang dilahirkan untuk tinggal di kelab komedi. Dia watak paling kelakar. Anda berjalan melepasi gerainya dan dia akan menoleh kerana dia berfikir. dia akan mendapat hadiah. Dia hanya kuda paling manis di bumi. Dia yang terhebat dan saya tidak boleh berbangga dengannya.”

  Jurulatih Zachary, Jonathan Holling menjelaskan bahawa pembiakan Direct Advance – dia kuda sukan Ireland oleh Night Cruise daripada kuda betina Concorde – menjadikannya pilihan yang jelas.

  Jonathan berkata: “Zach berasal daripada seekor kuda betina yang luar biasa, jadi saya tahu saya perlu mendapatkannya sesuatu yang akan menjadi pelompat yang sangat baik, kerana dia tidak akan berpuas hati dengan apa-apa yang tidak luar biasa. Ia sentiasa agak berjudi apabila anda membeli kuda muda, tetapi saya tahu berdasarkan pembiakan, cara dia disatukan, dan lompatan kuda itu, dia akan menjadi kuda yang sangat bagus.

  “Dan kemudian ia akan menjadi sedikit pada hati anda – sama ada naluri mengatakan ini akan menjadi perlawanan yang baik. Seperti yang Zach katakan, dia mempunyai perwatakan dan saya tahu dia menyukainya. Dia mempunyai pandangan seperti itu di matanya seolah-olah dia hanya menyangka dia adalah kuda terbaik di hartanah itu dan dia agak terbukti.”

  Anda mungkin juga berminat dengan:

  Ikuti semua berita tergempar, cerapan di sebalik tabir dan aksi terbaik sepanjang Maryland 5 Star tanpa had pada jumlah yang anda boleh baca dari serendah £1 setiap minggu dengan Langganan tapak web tanpa had Horse & Hound. Daftarlah sekarang. Selain itu, nikmati laporan majalah penuh kami tentang Maryland, termasuk analisis mendalam dan ulasan eksklusif daripada Mark Phillips, dalam majalah minggu depan (20 Oktober).

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *