Bersyukur untuk Burung Kami

Apa yang anda lakukan semasa pandemik?

Ini adalah soalan yang mungkin akan kita dengar selama beberapa dekad akan datang dan setiap daripada kita mempunyai jawapan unik kita sendiri tentang bagaimana kita bertahan selama beberapa bulan pengasingan sosial yang kelihatan tidak berkesudahan.

Ada yang menjadi pakar dalam membakar roti doh masam, yang lain menonton filem lama, dan sudah tentu, kami semua belajar cara membuat panggilan video dengan rakan dan saudara mara kami.

Tetapi jika anda membaca artikel ini, kemungkinan besar burung belakang rumah anda memainkan peranan besar dalam hidup anda semasa wabak itu. Berasa terharu dengan peristiwa beberapa tahun kebelakangan ini, ramai di antara kita hanya berundur ke keselesaan dan ketenangan di halaman rumah kita sendiri untuk mendapatkan semula perasaan kesejahteraan dan sedikit kawalan.

Ia masuk akal. Burung adalah seperti kumpulan sokongan peribadi kita sendiri!

Tingkah laku dan kecantikan mereka membawa kita kegembiraan apabila sukar untuk ditemui di tempat lain. Mereka memberikan rehat yang sangat diperlukan daripada kebosanan harian dan gangguan daripada peristiwa yang mengganggu. Dan mereka mencipta detik-detik keseronokan sebenar kerana musim yang berubah-ubah membawa watak yang sentiasa berubah kepada penyuap kami.

Mungkin sudah tiba masanya untuk berhenti dan benar-benar mengucapkan “terima kasih” kepada burung kami. Ia tidak sukar, beberapa tindakan mudah benar-benar boleh membantu menjadikan dunia tempat yang lebih baik untuk burung, hidupan liar dan manusia juga.

Satu contoh tindakan mudah ialah menggunakan hanya kopi yang ditanam teduh dan mesra burung. Tiga perempat daripada ladang kopi di dunia menanam tanaman mereka di bawah sinar matahari langsung, selepas membersihkan hutan yang diperlukan oleh burung dan hidupan liar lain untuk makanan dan tempat tinggal. Sebaliknya, ladang kopi yang ditanam dalam teduhan memelihara kanopi hutan yang membantu lebih daripada 42 spesies burung penyanyi migrasi Amerika Utara bertahan pada musim sejuk. Barisan mereka termasuk orioles, warblers dan thrush yang mungkin mengunjungi halaman belakang rumah kami. Minum kopi…cara yang mudah dan menyeronokkan untuk mengucapkan terima kasih kepada burung kami!

Untuk beberapa cara tambahan untuk berterima kasih kepada burung anda, berikut adalah 7 Tindakan Mudah anda boleh ambil untuk membantu.

Untuk maklumat lanjut, pastikan anda melihat episod WBU Nature Centered Podcast, “Burung: Sebuah Cornucopia of Joy.” Pakar menghiburkan kami, John dan Brian, akan berkongsi cara untuk mendapatkan lebih banyak kegembiraan dengan menarik pelakon watak terluas ke halaman rumah anda sendiri pada musim gugur ini.

The post Bersyukur untuk Burung Kita appeared first on Wild Birds Unlimited.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *