Bersedia untuk memancing dan menaiki bot bersama keluarga? Inilah yang anda mesti ambil kira untuk menjayakannya

Memancing dan belayar adalah sukan yang tersedia untuk semua orang dan sesuai untuk dinikmati bersama keluarga. Walau bagaimanapun, terdapat perkara yang perlu anda ingat untuk menjalani pengalaman sepenuhnya dan untuk semua orang berseronok. Malah, pengalaman itu bermula lama sebelum anda pergi memancing dan mungkin sebahagian daripada keajaiban hobi ini terletak tepat pada persiapan. Inilah yang perlu anda ingat:
Pimpin dan dapatkan lesen memancing!

Lesen memancing boleh diperolehi dalam talian dan agak murah di kebanyakan negeri. Dengan itu, anda akan dapat memperoleh semua maklumat yang diperlukan tentang tempat yang berbeza dengan akses kepada ikan seperti tasik dan sungai. Anda dan orang yang anda sayangi juga akan menyumbang kepada program pemuliharaan untuk spesies yang berbeza dan habitatnya.

Pilih tempat yang betul

1-Bapa-mengajar-anak-anak perempuannya-kepada-ikan640-(1).jpg

Sebelum pergi memancing dan belayar, mereka mesti memutuskan tempat terbaik untuk melakukannya bersama seisi keluarga. Untuk ini, ambil kira masa yang ada untuk lawatan, jika lebih mudah untuk pergi ke tempat yang dekat atau jauh dan itu adalah tempat yang selamat, tetapi di atas semua yang indah dan yang memupuk pengalaman yang tidak dapat dilupakan. Sudah tentu, jika ia adalah tempat yang banyak ikan, terdapat peluang yang baik bahawa pengalaman itu akan menjadi lebih menarik. Cari tempat untuk memancing dan berperahu berhampiran anda dengan bantuan peta interaktif ini.

Sediakan peralatan dengan betul

2-Bapa-mengajar-anak-nya-membuang-umpan640.jpg

Ia adalah perkara biasa untuk tali itu terjerat dengan tumbuhan dan objek yang boleh memecahkannya, atau tersangkut di dasar laut. Itulah sebabnya pakar sentiasa menasihati membawa tali, sinker dan cangkuk tambahan. Ia juga biasa untuk kehilangan umpan. Itulah sebabnya sedikit umpan tambahan tidak pernah menyakitkan. Dapatkan dan susun terlebih dahulu peralatan yang diperlukan sebelum pergi memancing.

keselamatan adalah penting

Anda mesti memastikan bahawa anda mempunyai jaket keselamatan yang mencukupi dan mempunyai saiz yang berbeza untuk semua ahli keluarga. Kit pertolongan cemas adalah penting, seperti suar untuk memberi isyarat jika anda memutuskan untuk memancing di luar pesisir. Lampu suluh dan kit alatan juga boleh digunakan semasa kecemasan.

makanan tidak boleh hilang

Adalah idea yang baik untuk menyediakan bekalan yang mencukupi untuk hari yang panjang dan menyediakan makanan dengan mengambil kira citarasa dan bilangan orang yang akan menyertai aktiviti itu. Yang ideal adalah untuk membawa alternatif yang berbeza, seperti buah-buahan dan pelbagai makanan ringan, sebaik-baiknya yang mudah diangkut dan dimakan. Pastikan anda memuatkan banyak minuman untuk mengelakkan dehidrasi, terutamanya apabila ia melibatkan kanak-kanak.

Semak ramalan cuaca

3-ibu-dan-anak-memancing.jpg

Adalah penting untuk mengetahui sama ada hujan akan turun di kawasan tempat anda bercadang untuk memancing, jika terdapat suhu sejuk atau panas yang melampau, dan juga mempunyai maklumat terperinci tentang keadaan ombak dan arus laut. Internet ialah sumber terbaik untuk maklumat mengenai keadaan cuaca dan juga boleh membantu anda mengambil langkah yang perlu.

Komunikasi

Adalah dinasihatkan untuk membawa pengecas telefon bimbit mudah alih untuk memastikan tiada siapa yang akan kehabisan kuasa. Juga peralatan GPS adalah penting sekiranya deria orientasi gagal.

Pakaian yang betul

Pakaian hendaklah selesa, berwarna cerah dan mempunyai poket untuk menyimpan peralatan memancing. Adalah penting untuk memakai topi atau topi, cermin mata hitam dan menggunakan pelindung matahari yang perlu digunakan beberapa kali semasa pengembaraan.

Seperti yang anda lihat, terdapat beberapa perkara yang anda mesti ambil kira, tetapi anda akan menyedari bahawa ia sangat berbaloi. Memancing boleh menjadi aktiviti yang menyatukan keluarga terima kasih kepada masa yang menyeronokkan dan kenangan yang kekal selepas pengalaman itu.

Cari idea dan nasihat praktikal untuk pergi memancing dan berperahu. Lawati halaman kami https://www.takemefishing.org/es/


Anda mungkin juga berminat

Bruna Carincotte

Bruna Carincotte

Bruna Carincotte membawa kepada RBFF pengalaman antarabangsa yang luas dalam pemasaran, komunikasi dan perhubungan awam. Berasal dari Brazil, dan fasih berbahasa Portugis, Sepanyol dan Inggeris, Bruna mempunyai pengalaman selama 13 tahun dalam komunikasi, dengan kemahiran pengurusan projek yang berkaitan dibangunkan di Amerika Latin, Eropah dan Amerika Utara.
Bruna kini menyelia perhubungan awam dan strategi media sosial, serta pembangunan kandungan untuk saluran media sosial RBFF dan Take Me Fishing™ | Kempen jenama Vamos a Pescar™.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *