Bersedia untuk Hari Memancing Percuma 2021

Adakah anda mengenali seseorang yang ingin mencuba memancing, tetapi belum berkesempatan untuk turun ke atas air atau membeli lesen? Jika ya, hari memancing percuma pada tahun 2021 boleh memberi peluang yang sempurna kepada mereka yang belum mempunyai lesen memancing untuk mencuba memancing, membawa anak memancing atau untuk pemancing yang gemar memperkenalkan rakan untuk memancing tanpa rakan itu perlu membeli lesen.

Pada hari memancing percuma, keperluan lesen memancing diketepikan untuk semua pemancing rekreasi, yang termasuk pemastautin dan bukan pemastautin – cuma perlu diingat bahawa semua peraturan dan peraturan lain (seperti musim, beg dan had saiz) masih terpakai.

Cara Mencari Hari Memancing Percuma mengikut Negeri

Semak senarai hari memancing percuma mengikut negeri untuk tahun ini, dan kemudian anda akan tahu bila anda boleh mengambil pemancing baharu memancing secara percuma tanpa memerlukan lesen. Anda boleh mendapatkan senarai hari memancing percuma 2021 dalam Panduan Hari Memancing Percuma di laman web Take Me Fishing, atau dengan menyemak dengan agensi negeri anda. Di Florida, sebagai contoh, terdapat dua hari memancing tanpa lesen air tawar akan datang pada 3 dan 4 April.

Jika anda telah memikirkan masa untuk memancing tahun ini, hari memancing percuma 2021 ini adalah masa yang sesuai untuk keluar dan mengalami semua faedah santai yang ditawarkan oleh memancing. Beberapa hari memancing percuma yang ditetapkan negeri menjangkau tempoh hujung minggu. Dalam kes tersebut, anda mempunyai dua hari penuh untuk memanfaatkan faedah memancing tanpa lesen.

Hari Memancing Tanpa Air Tawar dan Air Masin

Satu petua lain, jika anda tinggal di negeri di mana anda mempunyai akses kepada kedua-dua memancing air tawar dan air masin, pastikan anda mengesahkan hari memancing percuma yang digunakan untuk laluan air air tawar dan yang digunakan untuk air masin atau jika hari memancing percuma digunakan untuk kedua-dua situasi.

Musim bunga sedang dalam perjalanan, jadi jangan lepaskan peluang untuk memanfaatkan sekurang-kurangnya satu hari memancing percuma!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *