Berapa lama masa yang diperlukan untuk mendapatkan lesen bot?

Apakah lesen menaiki bot?

Takrifan berbeza dari negeri ke negeri jadi sebelum anda mula bimbang tentang tempoh masa yang diambil untuk mendapatkan lesen bot, siasat tapak web negeri anda yang mengendalikan pendaftaran bot dan lihat sama ada lesen bot wujud di negeri itu untuk cuba mengelakkan kekeliruan.

Sebagai contoh, saya secara rawak mencari Maine mengenai subjek adakah anda memerlukan lesen untuk memandu bot. Jawapannya baik, tidak tepat. Walau bagaimanapun, anda perlu mendapatkan “kad pendidikan bot”. Sesetengah negeri mungkin mengeluarkan sesuatu yang dipanggil “sijil pendidikan keselamatan bot”.

Berapa lama masa yang diambil untuk mendapatkan lesen bot?

Jawapannya sebahagiannya bergantung pada masa yang diperlukan untuk menyelesaikan kursus keselamatan bot yang diluluskan oleh negeri. Mendapatkan lesen menaiki bot atau kad pendidikan boleh dicapai dalam suasana bilik darjah atau dalam talian, mengikut kadar anda sendiri. Oleh itu, masa kursus sebenar mengenai berapa lama masa yang diambil untuk mendapatkan lesen bot berbeza-beza. Pengajaran bilik darjah satu negeri mungkin 6 jam; Saya telah menyelesaikan kursus dalam talian mungkin dalam separuh masa itu tetapi terus terang, sebahagian daripada format peribadi mungkin terperangkap dengan lebih baik.

Adakah anda memerlukan lesen menaiki bot untuk menyewa bot?

Sekali lagi, jawapan ini sangat berbeza mengikut keadaan, umur, saiz bot dan sebagainya. Walaupun secara teknikal ia mungkin tidak dipanggil lesen, dapat menunjukkan bahawa anda telah menyelesaikan kursus keselamatan menaiki bot sepatutnya membenarkan penyewaan bot asas di kebanyakan negeri. Selain itu, kursus ini mengajar maklumat terkini yang berharga yang membantu memastikan anda, penumpang anda dan bot lain selamat.

Jika latihan dilakukan secara dalam talian, kad rasmi mungkin mengambil masa beberapa minggu untuk tiba tetapi sijil sementara boleh dicetak jika anda mendapati diri anda berada dalam keadaan terdesak. Mendapatkan lesen menaiki bot tidaklah begitu sukar. Cuma ikut langkah yang disediakan oleh tapak web negeri khusus anda. Seperti kata pepatah bijak, “Lebih baik memilikinya tetapi tidak memerlukannya, daripada memerlukannya tetapi tidak memilikinya.”

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *