Ben Maher mencipta sejarah, menunggang kuda sekolah pergi ke Badminton, dan perkara lain yang diperkatakan oleh dunia kuda

 • 1. Ben Maher mencipta sejarah

  Ben Maher telah dinobatkan sebagai juara dalam Jelajah Juara-Juara Global Longines (LGCT) untuk kali ketiga yang memecahkan rekod pada Perlawanan Akhir LGCT di Riyadh, Arab Saudi, pada hari Sabtu (22 Oktober), menjadi pelumba pertama yang melakukannya tanpa memenangi kejuaraan. grand prix tunggal sepanjang perjalanan. Dalam perlawanan akhir yang mendebarkan untuk musim 2022, juara Olimpik itu hanya mengumpul empat kesilapan dengan Faltic HB Oakingham Stud yang konsisten, tetapi apabila pencabar terdekatnya dalam perlumbaan kejuaraan, Christian Ahlmann (Dominator 2000 Z), turut menamatkan empat kesilapan, pendahulu Ben memastikan kejuaraan keseluruhan. Dia menjadi pelumba pertama yang memenangi kejuaraan tiga kali, ditambah dengan kejuaraan yang diperolehnya pada 2018 dan 2019.

  Ketahui apa yang Ben katakan tentang pencapaian itu  2. Kuda sekolah menunggang menuju ke Badminton

  Tahniah kepada penunggang kuda sekolah Owl House Reminisce dan penunggangnya Pippa Marsh, yang telah layak ke Kejohanan Akar Umbi Reka Bentuk Voltaire 2023 di Badminton musim bunga akan datang. Pemilik Rachel Wright, dari Owl House Stables berhampiran Dover di Kent, memberitahu H&H dia membesarkan “Wizz” untuk dirinya sendiri dan dia adalah kuda sekolah menunggang tulen, yang “mungkin tidak mempunyai terlalu ramai pemula yang lengkap” tetapi melakukan pelajaran setiap minggu.

  Baca bagaimana Pippa dan Wizz menjadi perkongsian

  3. Supercob dressage perak dan emas

  Catherine Chalkly dan Bradwell Dun Deal menarik perhatian apabila mendapat tempat kedua dalam dressage asas kepada kelas muzik di kejohanan Kelab Menunggang British di Bury Farm pada 30 September. “supercob” yang menakjubkan ini yang mempunyai perak dan emas, bertukar warna sepanjang tahun. Hannah ibu Catherine memberitahu H&H: “Kami klip dia sepanjang tahun dan dia emas, tetapi menjadi kelabu pada musim sejuk. Dia tidak mempunyai banyak dapples semasa kami membelinya; mereka lebih baru-baru ini! Dia menukar naungan sepanjang tahun.”

  Ketahui lebih lanjut tentang kuda istimewa ini

  Anda mungkin juga berminat dengan:

  Majalah Horse & Hound, keluar setiap Khamis, penuh dengan semua berita dan laporan terkini, serta temu bual, istimewa, nostalgia, doktor haiwan dan nasihat latihan. Cari cara anda boleh menikmati majalah yang disampaikan ke pintu anda setiap minggu, serta pilihan untuk menaik taraf langganan anda untuk mengakses perkhidmatan dalam talian kami yang membawa anda berita dan laporan terkini serta faedah lain.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *