Beberapa Tempat untuk Membantu Anda Mengetahui Tempat Memancing di Bay Area

Membuat keputusan tentang tempat memancing di kawasan teluk boleh mengambil sedikit masa kerana terdapat beberapa tempat memancing kawasan teluk yang terkemuka. Jangan risau; anda boleh mengecilkan pilihan anda dengan mudah bergantung pada jenis memancing yang ingin dilakukan oleh keluarga anda.

Berfikir tentang memancing air tawar untuk bass largemouth? Atau, mungkin beberapa jam memancing air masin untuk menggelepar? Apa yang anda perlu lakukan ialah membaca petua cepat ini dan kemudian tentukan tempat kawasan teluk untuk bermula.

Jeti Perbandaran Pacifica

Terletak di barat San Mateo County, Jeti Perbandaran Pacifica di Sharp Park Beach adalah kegemaran di kalangan pemancing tempatan yang ingin menangkap spesies laut seperti salmon, bass belang, kingfish atau California corbina. Kemudahan jeti dan tempat letak kenderaan percuma menambah keistimewaan tempat ini. Kemudahan termasuk stesen pembersihan ikan, bangku, tandas awam dan bar snek.

Tasik Chabot

Mencari air tawar dan tertanya-tanya ke mana hendak pergi memancing di Bay Area? Memandangkan Tasik Chabot dipenuhi dengan trout dan ikan keli, ia boleh menawarkan gigitan yang konsisten untuk menghiburkan kanak-kanak dan pemula. Trophy largemouth bass dan crappie juga mendiami perairan Tasik Chabot, menjadikannya syurga bagi peminat memancing air tawar kawasan teluk. Bot boleh disewa di Lake Chabot Marina, dan pemancing bank boleh membuat barisan berhampiran Raccoon Point.

Delta California

Salah satu tempat memancing terbaik di kawasan teluk ialah California Delta, terutamanya jika anda ingin menangkap bass belang. Jika anda tertanya-tanya di mana untuk memancing Delta California dari jeti atau pantai, anda boleh memandu ke Jeti Memancing Pusat Bandar Antioch atau menuju ke Taman Pantai Sandy berhampiran bandar Rio Vista. Bot boleh menyiasat tompok Delta yang tidak terhad seperti Steamboat Slough dan Lost Slough.

Taman Negeri Tasik Clear

Clear Lake ialah tasik air tawar terbesar dalam negeri California, meliputi kira-kira 68 batu persegi. Jika anda mengikuti kejohanan memancing bass profesional di televisyen, anda mungkin sudah sedar bahawa ia adalah antara tempat memancing kawasan teluk terbaik untuk bass largemouth. Anda pastinya tidak perlu menjadi pro untuk memancing Clear Lake sekalipun. Malah, ia adalah salah satu tempat memancing California terbaik untuk membawa keluarga menikmati pengalaman memancing air tawar yang menyeronokkan. Anda boleh membawa bot anda dan melancarkan dari tanjakan awam di Clear Lake State Park atau meninjau tempat memancing utama di bank.

Kawasan Rekreasi Coyote Point

Terletak di pantai teluk Selatan, Kawasan Rekreasi Coyote Point adalah pilihan jika anda ingin membasahi tali di kawasan teluk air masin tempat memancing. Bot boleh melancarkan di Coyote Point Marina manakala pemancing pantai boleh memancing dari tebing berhampiran Marina Trail untuk menggelepar, sturgeon, bass belang dan seaperch tompok.

Sebelum anda mengambil pancing anda dan keluar bersama keluarga, pastikan anda mendapatkan lesen memancing California anda dalam talian dan semak peraturan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *