Beberapa Petua Memancing Surf SoCal Mudah untuk Bermula

California Selatan terdiri daripada 8-10 daerah di sepertiga selatan negeri yang panjang ini. Daerah-daerah: San Luis Obispo, Santa Barbara, Ventura, Los Angeles, Orange dan San Diego semuanya bersempadan dengan Lautan Pasifik yang bermaksud peluang untuk memancing luncur SoCal yang hebat.

Terdapat banyak spesies ikan untuk ditangkap semasa memancing di SoCal bergantung pada habitat lokasi (pasir, batu, rumpai laut, dll.) dan titik akses. Semasa melayari memancing di California, spesies ikan yang paling biasa termasuk: California corbina, California halibut, hiu harimau bintang, barred and walleye surfperch, dan yellowfin and spot fin croaker (walaupun bukan dalam genus yang sama). Nama biasa sering berbeza-beza dan menimbulkan kekeliruan; pastikan anda mengikut peraturan nama yang diiktiraf oleh penerbitan negeri fpr memancing California.

Petua memancing luncur air yang perlu diingat ialah walaupun mana-mana peralatan memancing standard boleh berfungsi, peralatan yang paling berkesan biasanya melibatkan pancing meluncur yang mungkin mencapai 12 kaki. Ini mempunyai punggung yang panjang untuk memanfaatkan untuk membuat balingan panjang. Berat garisan dan saiz sinker sangat berbeza-beza, bergantung pada keadaan ombak dan spesies yang disasarkan. Pelbagai jenis gewang akan berfungsi selagi ia boleh dilemparkan pada jarak yang jauh. Walau bagaimanapun, semak dengan kedai umpan tempatan dan tetapkan pelantar memancing luncur anda dengan cangkuk bulatan untuk peluang terbaik anda pada beberapa tindakan.

Untuk menjimatkan masa sebelum pergi memancing melayari SoCal, lakukan penyelidikan dalam talian. Sebagai contoh, Jabatan Ikan dan Hidupan Liar California mempunyai alat yang berguna peta interaktif California di mana anda boleh mengklik pada tapak memancing dan mengetahui spesies yang pernah ditangkap di sana dan kemudahan apa (tanjakan bot, bahan api, dll.) yang tersedia. Jangan lupa juga menyemak keperluan lesen memancing air masin dan mengkaji peraturan memancing!

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *