Beberapa Petua Memancing Ikan Salmon untuk Pemula

Salmon adalah salah satu spesies ikan yang paling terkenal. Terkenal kerana larian yang menakjubkan dari lautan atau, jika diisi, tasik untuk melahirkan anak sungai dan larian yang menakjubkan setelah disambungkan. Juga, mereka terkenal kerana terdapat pada menu di mana-mana. Antara petua memancing salmon pertama untuk pemula adalah pengenalan. Terdapat beberapa spesies salmon seperti coho, chinook, atlantic, dan sockeye di AS

Memancing lalat adalah popular tetapi tidak semestinya teknik yang disyorkan setakat memancing ikan salmon untuk pemula. Walau bagaimanapun, jika anda ingin mengikuti teknik ini, rod lalat yang lebih berat, panjang dan menyerap hentakan adalah perkara biasa. Secara umum, lalat selalunya lebih cerah dan lebih besar daripada ikan trout. Corak telur juga berjaya.

Terus terang, salah satu petua memancing salmon terbaik untuk pemula adalah menggunakan perkhidmatan pemandu, sekurang-kurangnya untuk memulakan anda. Mereka bukan sahaja boleh memberi anda ikan, tetapi mereka akan mempunyai peralatan dan pengetahuan pembentangan yang betul. Kadang-kadang ini dicapai dalam wader di sungai. Batang berputar yang berat dan panjang dan sekurang-kurangnya 12 paun garisan digunakan untuk menuang sudu, palam dan pemutar.

Di lautan atau tasik di mana salmon telah disimpan seperti Great Lakes, trolling dari bot dan mendengar kru akan menjadi sumber yang baik untuk petua memancing pemula. Di sini, downriggers boleh digunakan untuk mencapai ikan yang lebih dalam dengan gewang seperti sudu besar, selalunya digabungkan dengan tarikan mendapatkan “flashers.

Seperti kebanyakan ikan yang besar dan kuat, setelah diikat, bahagian penting dalam cara menangkap ikan ialah mendengar seretan anda. Ia harus diletakkan cukup ringan untuk membiarkan ikan penat dalam larian panjang, tetapi cukup kuat untuk berputar jika perlu. Periksa seretan sentiasa kerana jika ia terlanggar terlalu ketat, ikan ini akan mematahkan tali anda.

Satu lagi sumber maklumat hebat tentang memancing ikan salmon untuk pemula boleh menjadi peraturan memancing negeri, yang tersedia semasa membeli lesen memancing baharu. Di sana dengan had saiz dan kuantiti yang disimpan akan menjadi masa, lokasi, dan juga gewang terbaik untuk kawasan itu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *