Beberapa Petua Memancing Anak Sungai Yang Anda Perlu Tahu

Walaupun takrifan mungkin berbeza-beza, anak sungai biasanya lebih kecil daripada anak sungai. Sesetengah orang mungkin menyebut anak sungai: “kricks,” tetapi penulis luar yang berjenaka, Patrick McManus percaya terdapat perbezaan yang berbeza antara keduanya. Anak sungai cenderung murni, sedangkan dia berpendapat bahawa “krik” cenderung mempunyai lebih banyak “watak bebas, “rakus. Apa pun namanya, jika anda berminat dengan memancing di sungai, terdapat beberapa petua memancing di sungai untuk dipertimbangkan.

Anak sungai ada di mana-mana walaupun ia mungkin tidak mengalir sepanjang tahun. Perkataan mewah untuk ini ialah “sementara.” Sesetengah ikan seperti sunfish hijau, kepala lembu, atau anak sungai boleh bertahan di dalam lubang yang lebih dalam sehingga peristiwa tadahan air seterusnya. Kebanyakan anak sungai ini diabaikan oleh pemancing dan boleh menjadi sumber yang berguna dan mengejutkan untuk keseronokan memancing anak sungai yang hebat.

Adalah penting untuk bermula dengan berfikir kecil apabila memilih umpan terbaik untuk memancing anak sungai. Umpan di bawah bobber sentiasa merupakan cara yang bagus untuk bermula tetapi garisan ringan, cangkuk kecil dan persembahan yang tersembunyi mungkin diperlukan untuk perairan kecil ini. Sebaik sahaja anda mendapat pengalaman di anak sungai, anda mungkin ingin meningkatkan peralatan memancing anak sungai anda secara beransur-ansur. Anak sungai di beberapa negeri mampu menangani ujian ikan keli kepala rata besar-besaran atau bahkan larian ikan belang bermusim.

Petua memancing anak sungai yang sama juga digunakan semasa memilih gewang memancing anak sungai. Mulakan dengan gewang kecil, dan kemudian secara beransur-ansur bekerja apabila anda mendapat keyakinan. Di anak sungai yang lebih sejuk, jig kecil, pemutar atau umpan engkol kecil mungkin menjadi tiket untuk trout atau bass mulut kecil. Di anak sungai yang lebih panas, bass putih akan menukul jig bawah atau sudu kecil.

Pernahkah anda mencuba memancing di sungai? Pernahkah anda mencuba memancing “krik” McManus? Sama ada memancing di anak sungai dalam, memancing anak sungai paya atau memancing anak sungai asas, jika anda tidak melakukannya, anda mungkin terlepas peluang memancing yang menghiburkan. Ikan kecil boleh menjadi sangat menyeronokkan, tetapi anda mungkin terkejut dengan saiz beberapa ikan yang mungkin dipegang oleh anak sungai. Cuma pastikan anda tahu tempat memancing dan mempunyai lesen memancing untuk menikmati pengalaman sungai memancing anda dengan lebih baik.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *