Beberapa Percutian Memancing dan Perkara yang Membuatkannya Terbaik

Bagi kebanyakan pemancing, cuti memancing biasanya bermaksud perjalanan memancing yang panjang. Mereka mungkin hujung minggu panjang yang melibatkan hari istimewa. Dalam keluarga nelayan, Hari Ibu, Hari Peringatan dan Hari Bapa adalah pilihan semula jadi, dengan hari lain jatuh sekitar Empat Julai, Hari Pekerja, Hari Columbus dan Hari Veteran. Apabila saya memikirkannya, Fourth of July mungkin salah satu hari memancing terbaik.

Hari Kemerdekaan adalah peluang yang baik untuk menikmati hari memancing percuma. Di negeri-negeri yang tidak digunakan, dengan kos yang kecil untuk lesen memancing, kami bebas merayau-rayau di seluruh perairan awam untuk mencari ikan. Kami mempunyai kebebasan untuk menangkap ikan seperti yang kita mahu, sama ada dengan putaran, konvensional, umpan atau terbang. Dan pada beberapa hari, seperti hari memancing percuma yang sebenar, kami boleh memancing tanpa kos.

Saya memancing di tasik dan kolam untuk mendapatkan bass dan panfish. Saya menangkap ikan di lautan untuk mendapatkan ikan siakap berjalur, ikan biru dan spesies pantai yang lain. Saya memancing sungai dan sungai untuk ikan trout, dan kepelbagaian itu adalah rempah ratus dalam hidup saya. Saya rasa itulah sebabnya saya fikir setiap hari memancing adalah cuti memancing. Jika akan pergi dalam perjalanan yang panjang, kami boleh menambah aktiviti lain pada senarai. Perkhemahan berjalan lancar apabila digabungkan dengan memancing. Anda juga boleh menggabungkan percutian memancing dengan berkayak, berkanu, mendaki atau berbasikal gunung.

Di banyak negara lain, peluang untuk hari-hari memancing yang baik tidaklah semudah diperoleh seperti di sini. Perairan terbaik telah dikhaskan, dan memerlukan jumlah yang besar untuk mengaksesnya. Di beberapa kawasan tadahan air tersebut, pemancing dihadkan dalam kaedah yang digunakan. Kadang-kadang, akses kepada ikan perairan terbaik bermakna menunggu dalam senarai. Jika begitu, sebaiknya anda tidak jatuh sakit apabila nombor anda dipanggil; sukar, kerana ia mungkin menunggu lama lagi sehingga anda mendapat peluang untuk pergi.

Kami bersyukur kerana air bersih yang diuruskan untuk populasi ikan buruan yang sihat. Untuk kos lesen kita boleh bergerak ke seluruh negara dan mengejar mereka. Saya bersyukur dengan peluang yang kita ada di negara kita dan akan berterima kasih semasa percutian memancing keluarga saya pada 4 Julai ini.


Tom Keer

Tom Keer

Tom Keer ialah seorang penulis pemenang anugerah yang tinggal di Cape Cod, Massachusetts. Beliau ialah kolumnis untuk Upland Almanac, Penulis Penyumbang untuk majalah Covey Rise, Editor Penyumbang untuk Fly Rod dan Reel dan Fly Fish America, dan penulis blog untuk program Take Me Fishing Yayasan Perahu Rekreasi dan Memancing. Keer kerap menulis untuk lebih sedozen majalah luar mengenai topik yang berkaitan dengan memancing, memburu, berperahu dan aktiviti luar yang lain. Apabila mereka tidak memancing, Keer dan keluarganya memburu burung tanah tinggi di atas tiga setter Inggeris mereka. Buku pertamanya, Panduan Fly Fishers ke New England Coast telah dikeluarkan pada Januari 2011. Lawati dia di www.tomkeer.com atau di www.thekeergroup.com.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *