Beberapa Komponen Joran Teleskopik Terbaik

Hidup ini penuh dengan kejutan yang menyenangkan. Pembungkusan joran teleskopik sangat masuk akal, terutamanya kerana ia boleh menjadikan hari kerja atau perjalanan biasa menjadi lawatan memancing di tempat. Kami menerangkan joran teleskopik terbaik dan peningkatannya kepada penonjolan.

Selama bertahun-tahun, pancing air tawar telah bertambah baik dalam kualiti dan profil fleksibel. Cara memilih pancing adalah berdasarkan sejauh mana mereka pergi untuk memancing. Satu atau dua keping joran adalah yang terbaik untuk memancing tempatan. Tetapi sejak beberapa dekad kebelakangan ini, proses pembuatan yang lebih baik berkaitan dengan ferrules menjadikan rod dua keping menjadi rod berbilang keping. Joran lapan kaki yang dahulunya pecah menjadi dua bahagian 4 kaki tiba-tiba mengecut menjadi empat bahagian yang setiap satu panjangnya dua kaki. Panjang itu menjadikan bagasi mudah dibawa dan itulah sebabnya model tersebut dianggap sebagai salah satu pancing perjalanan terbaik.

Teknik pembuatan telah bertambah baik lagi. Walaupun joran teleskopik pernah dielakkan oleh pemancing, ia semakin popular. Batang pancing teleskopik terbaik memancar dengan baik, cukup padat untuk dimuatkan dalam beg galas atau beg bimbit, dan boleh menambah pilihan memancing pada setiap perjalanan. Selain itu, ia cukup kecil untuk disimpan di dalam kenderaan anda untuk singgah sebentar di tepi tasik semasa waktu makan tengah hari anda. Pancing boleh lipat terbaik juga bagus untuk keluarga yang membawa banyak peralatan walaupun hanya untuk lari singkat ke tasik.

Pancing teleskopik terbaik diperbuat daripada kosong gentian karbon. Ia mempunyai bahagian punggung tradisional yang lengkap dengan genggaman dan tempat duduk kekili. Bahagian individu mempunyai satu siri panduan yang dilampirkan, dan apabila anda tiba di tempat anda, anda hanya perlu menarik bahagian atas hujungnya dengan perlahan sehingga setiap bahagian rod itu selesa dan selamat.

Gunakannya untuk trout, bass dan ikan pan. Mereka serba boleh dan tahan lama. Tiang pancing teleskopik terbaik menawarkan prestasi padat. Mereka mungkin mengejutkan anda seperti yang mereka lakukan kepada saya. Jika anda masih ragu-ragu, semak jenis pancing air tawar lain jenis pancing air tawar.


Anda mungkin juga berminat

Tom Keer

Tom Keer

Tom Keer ialah seorang penulis pemenang anugerah yang tinggal di Cape Cod, Massachusetts. Beliau ialah kolumnis untuk Upland Almanac, Penulis Penyumbang untuk majalah Covey Rise, Editor Penyumbang untuk Fly Rod dan Reel dan Fly Fish America, dan penulis blog untuk program Take Me Fishing Yayasan Perahu Rekreasi dan Memancing. Keer kerap menulis untuk lebih sedozen majalah luar mengenai topik yang berkaitan dengan memancing, memburu, berperahu dan aktiviti luar yang lain. Apabila mereka tidak memancing, Keer dan keluarganya memburu burung tanah tinggi di atas tiga setter Inggeris mereka. Buku pertamanya, Panduan Fly Fishers ke New England Coast telah dikeluarkan pada Januari 2011. Lawati dia di www.tomkeer.com atau di www.thekeergroup.com.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *