Bayaran Lesen Memancing Membantu Anda Memancing

betul tu. Menurut agensi yang diketahui (USFWS, NMMA, ASA, dan SFR), setiap sedikit hasil daripada anda memperbaharui lesen memancing anda kembali untuk cuba meningkatkan pengalaman memancing anda. Berikut ialah beberapa peringatan tentang cara yuran lesen memancing digunakan:

  • Akses pemancing dan bot. Dengan pembaharuan lesen memancing anda, dana tersedia untuk negeri anda mungkin untuk meningkatkan akses memancing di pinggir pantai dengan membeli tanah taman tambahan. Penyelenggaraan tanjakan bot dan dok memancing awam juga mendapat manfaat besar daripada yuran lesen memancing.
  • Penyelidikan ikan. Walaupun hasil daripada kemahiran memancing gila kami, cara terbaik untuk memantau perikanan adalah dengan mendapatkan data saintifik. Dengan menggunakan pelbagai kaedah persampelan, ahli biologi perikanan bukan sahaja boleh mengukur kualiti penangkapan ikan, tetapi boleh meramalkan trend untuk memaksimumkan penangkapan ikan pada masa hadapan. Selain itu, kawasan dan masa pemijahan boleh dikenali dan dengan itu, dilindungi dengan lebih baik.
  • Pendidikan. Pengetahuan adalah kuasa. Untuk melindungi sumber akuatik kita, adalah penting bahawa kita semua berada pada halaman yang sama dengan maklumat seperti pengenalpastian spesies invasif, amalan tangkapan dan pelepasan terbaik, dan penjelasan tentang perubahan berterusan amalan dan peraturan pengurusan lain.
  • Pengurusan habitat. Yuran lesen memancing juga membantu dengan pelbagai projek pengurusan ikan dan pemuliharaan hidupan liar yang lain. Penambahan tumbuhan untuk membantu mengawal air larian, mengumpul dan menenggelamkan pokok Krismas untuk struktur ikan, atau kawalan spesies invasif tumbuhan dan haiwan akuatik ialah tiga contoh bagaimana wang ini membantu.
  • Stok ikan. Di Pennsylvania barat, memancing ikan trout adalah terutamanya perikanan “put and take”. Setiap musim bunga, penetasan negeri memuatkan sungai dengan pelangi, coklat dan trout sungai. Walaupun ramai pemancing lebih suka latihan menangkap dan melepaskan, selepas hujung minggu pertama atau dua “musim trout”, kebanyakan ikan trout itu telah dituai. Negeri itu baru sahaja menyelesaikan usaha stok tergesa-gesa dan mungkin sekarang, lebih daripada sebelumnya, semua orang perlu melihat ikan ini kembali ke sungai.

Satu malam di wayang boleh melebihi kos lesen memancing, terutamanya jika anda membeli popcorn dan minuman. Dan itu hanyalah satu malam hiburan. Apabila anda memperbaharui lesen memancing anda, anda bukan sahaja telah membeli hiburan memancing selama setahun tetapi anda telah menyumbang kepada beberapa tahun yang akan datang.

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *