‘Banyak kasih sayang’ dijanjikan untuk wira Negara pada persaraannya

 • Horse & Hound disokong oleh penontonnya. Apabila anda membeli melalui pautan di tapak kami, kami mungkin mendapat komisen untuk beberapa item yang anda pilih untuk dibeli. Ketahui lebih lanjut

 • Seekor kuda yang memenangi Welsh dan Midlands Nationals – apatah lagi Grand National maya 2020 – telah bersara selepas kerjaya “ajaib”.

  Sudut Potters yang dilatih oleh Christian Williams akan menikmati “banyak perhatian dan kasih sayang”, tunduk selepas penampilan terakhir dalam pengejaran veteran di Warwick pada 16 November.  “Dia menjadi kuda seumur hidup kami,” kata pemiliknya Jonathan Davies, Gareth Williams dan All Stars Sports Racing dalam satu kenyataan. “Dia telah membawa kami ke tahap yang kami tidak percaya adalah mungkin apabila kami memulakan perjalanan bersamanya.”

  Pemiliknya berkata “jam terbaik” Potters Corner ialah kejayaannya di Coral Welsh National pada Disember 2019.

  “Ia adalah kejayaan yang menakjubkan oleh kuda yang hebat dan membalas kesabaran Christian Williams,” kata kenyataan itu, sambil menambah bahawa jurulatih telah memberinya banyak masa untuk pulih daripada kecederaan sebelum beraksi di mana “Potter” turut memenangi Midlands Kebangsaan awal tahun itu.

  Pemiliknya berkata kuda itu tidak pernah mendapatkan semula prestasi yang memenanginya Kebangsaan Wales – walaupun dia “memenangi” Grand National maya semasa penutupan Covid pertama pada 2020, dia ditarik balik pada perlumbaan tahun berikutnya.

  “[But] dia telah berlari dengan kredit dalam mengejar merentas desa, kalah dengan margin paling kecil di Cheltenham musim lalu,” kata mereka. “Musim luruh ini, dia telah menunjukkan lebih banyak lagi di rumah tetapi ia terbukti di Warwick bahawa sifat tulen, rajin dan kesanggupannya untuk menang telah kehilangan perpaduan dengan keupayaan fizikalnya, yang apabila digabungkan menjadikannya seorang pengejar jarak jauh yang berjaya. .

  “Potters Corner telah memberikan semua orang yang terlibat dengannya begitu banyak hari ajaib dan sepanjang perjalanan telah mengiklankan kemahiran jurulatihnya Christian Williams dan joki mudanya Jack Tudor.”

  Potter tunduk dengan tujuh kemenangan atas namanya, setelah memenangi sejumlah £225,986.

  “Ia adalah satu keputusan yang mudah untuk memanggil masa untuk kerjaya kuda dan dia kini akan menikmati persaraan yang bahagia hanya beberapa batu dari halaman Christian bersama Harriet Tudor, yang sudah menunggangnya setiap pagi dan sudah pasti akan memberinya banyak perhatian dan kasih sayang. ,” kata pemiliknya.

  “Akhir sekali, terima kasih kepada semua yang telah memainkan peranan dalam kerjaya perlumbaan Potter dan kepada ribuan ucapan selamat dan peminat yang diperolehi sepanjang kariernya.”

  Anda juga mungkin berminat dengan:

  Potters Corner adalah pemenang perlumbaan yang tidak pernah berlaku, dengan Red Rum memperoleh satu lagi kemenangan dengan kemenangan

  Jurulatih yang memenangi Kebangsaan Wales itu bercakap tentang pendekatan nalurinya dan sebab Potters Corner membuat perbandingan dengan Red Rum

  Dalam majalah Horse & Hound edisi minggu ini, keluar hari ini (13 Februari), kami bercakap dengan jurulatih Christian yang memenangi Kebangsaan Wales.

  Majalah Horse & Hound, keluar setiap Khamis, penuh dengan semua berita dan laporan terkini, serta temu bual, istimewa, nostalgia, doktor haiwan dan nasihat latihan. Cari cara anda boleh menikmati majalah yang disampaikan ke pintu anda setiap minggu, serta pilihan untuk menaik taraf langganan anda untuk mengakses perkhidmatan dalam talian kami yang membawa anda berita dan laporan terkini serta faedah lain.

  Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *