bagaimanakah permulaan pemancing teluk tampa

Tatiana dan Mario Cruz, yang telah berkahwin sejak 2012, bertemu di Tampa, Florida, pada 2010. Sejak awal hubungan mereka, Tatiana dan Mario berkongsi kecintaan yang mendalam terhadap sukan air, terutamanya memancing kayak. Pada tahun 2017, Tatiana dan Mario memutuskan untuk mencipta Pemancing Kayak Teluk Tampa sebagai kumpulan komuniti di media sosial, di mana mereka berkongsi foto dan maklumat tentang cara memancing dengan selamat. Tatiana dan Mario, berketurunan Puerto Rico, ketika itu sibuk dengan pekerjaan mereka, dan komuniti maya yang mereka cipta di rangkaian sosial tidak aktif.

Dengan kedatangan pandemik COVID-19 pada tahun 2020, orang ramai mencari hobi yang membolehkan mereka berseronok di luar sambil mengekalkan jarak sosial. Bagi Tatiana dan Mario, kehilangan pekerjaan mereka dalam sekelip mata dan dengan ketibaan anak perempuan kedua mereka di tengah-tengah pandemik, memancing berkayak adalah pelarian dari dunia yang penuh ketidakpastian kepada dunia yang penuh dengan alam semula jadi dan keamanan.

Pada suatu hari Mario menerima panggilan daripada seorang rakan bertanyakan jenis kayak yang patut dibelinya untuk dapat memancing di dalamnya. Sedikit demi sedikit, panggilan bertambah. Semua orang mencari panduan tentang peralatan memancing dan kayak yang hendak dibeli. Tatiana dan Mario mula menerima panggilan daripada orang yang mereka tidak kenali tetapi sedang mencari maklumat bahasa Sepanyol tentang cara belajar memancing dalam kayak. Bagi Tatiana dan Mario, jelas bahawa komuniti berbahasa Sepanyol mempunyai keperluan. Pencinta sukan diwajibkan berkongsi pengetahuan memancing dan berkayak dengan komuniti mereka.

kayak-anglers-copy-540x280.jpg

Pada tahun 2021, keluarga Cruz memutuskan untuk menggunakan wang simpanan mereka dan pergi bercuti ke Orlando, Florida dan menghadiri konvensyen memancing ICAST. Keluarga itu berusaha untuk mendapatkan sumber untuk membantu mereka mencapai matlamat mereka, mewujudkan Tampa Bay Kayak Anglers menjadi organisasi bukan untung untuk memberi manfaat kepada komuniti mereka.

Di ICAST, Tatiana dan Mario bertemu dengan syarikat dan jenama yang ingin menjangkau khalayak Hispanik dan siapa yang lebih baik daripada Tampa Bay Kayak Angler untuk menghubungkan syarikat dan jenama ini dengan pasaran Hispanik yang terus berkembang?

Terima kasih kepada Dana Pendidikan George HW Busch Vamos A Pescar, Tampa Bay Kayak Anglers telah dilancarkan sebagai organisasi bukan untung 501c(3) berdaftar. Sejak 2021, Tatiana dan Mario, melalui Tampa Bay Kayak Anglers, telah menawarkan diri untuk organisasi seperti Kelab Lelaki dan Perempuan Tampa Bay, AMIKids, dan Rangkaian Pusat Pemuliharaan Belia Florida, antara lain. Selain itu, Tampa Bay Kayak Anglers memperkenalkan pemancing baharu melalui klinik dwibahasa interaktif dan pendidikan, bengkel dan kem musim panas.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *