Bagaimanakah memancing dron berfungsi?

Kraf terbang kecil yang dikawal radio ini agak biasa pada hari ini. Kebiasaannya, dron digunakan untuk mengambil gambar atau video, memberikan perspektif unik bagi acara sukan dan sebagainya. Memancing dron adalah satu lagi cara aneh peranti ini boleh digunakan.

Jarak

Jadi, bagaimanakah cara memancing dron berfungsi? Pelantar memancing dron adalah serupa dengan pelantar yang digunakan untuk memancing layang-layang atau belon, kecuali di sini umpan kecil dibawa dan dijatuhkan secara strategik ke dalam air dengan menggunakan klip pelepasan pancing dron. Selalunya jarak ini jauh melebihi jarak casting seperti dengan pancingan meluncur dron.

Peraturan

Adakah memancing dron sah? Ya, asalkan anda hanya menggunakannya untuk menjatuhkan umpan atau gewang. Tetapi menurut laman web FAAnampaknya mana-mana dron perlu didaftarkan, dilabelkan dan terdapat ujian keselamatan untuk pengendali sebelum melayari memancing atau sebarang memancing. Oh, dan sudah tentu anda masih memerlukan lesen memancing semasa.

Potensi

Walaupun kedengaran gila, terdapat tempat di mana saya tidak mempunyai bot dan ikan berada di luar jarak buangan. Ia juga mungkin berguna untuk pengakap juga. Tetapi sementara masih dalam keluk pembelajaran tentang cara memancing dron berfungsi, sentiasa ada risiko kehilangan mesin mahal dalam minuman.

Berhati-hati

Nelayan Sungai Allegheny, Paul Murray, malah menangkapnya beberapa tahun lalu, memberi makna baharu kepada “memancing dron.” Dia mengaitkannya dengan jig tetapi benda itu terbalik berhampiran bot. Menggunakan talian sauhnya, dia dapat mendapatkannya semula. “Seseorang mesti terlalu dekat dengan jambatan itu,” katanya. “Saya telah mencuba, tetapi tidak menangkap yang lain sejak itu.” (Perhatikan semasa memancing dron: ikan seperti struktur, dron tidak. Jadi, ambil langkah berjaga-jaga untuk mengelakkannya daripada sumber air kita.)

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *