Bagaimana untuk mendapatkan lesen memancing

Jika anda belum memancing musim ini maka sudah tiba masanya untuk membeli lesen memancing. Ingin tahu cara mendapatkan lesen memancing? Pergi ke kedai peralatan tempatan anda, dewan bandaran atau dapatkannya dalam talian. Berikut adalah kebaikan dan keburukan pada setiap lokasi.

  • Jualan dalam talian. Kemudahan adalah raja, dan anda boleh membeli lesen memancing dalam talian pada bila-bila masa siang atau malam. Sesetengah tapak web, seperti TakeMeFishing.org menawarkan maklumat lesen negeri, bersama-sama dengan cara terbaik untuk memancing dan maklumat tempat memancing yang disajikan dalam artikel, penerangan gear, liputan terperinci tentang spesies dan teknik serta video yang mengajar pemula tentang pelbagai jenis peralatan, cara melontar dan cara mengikat simpulan. Anda boleh mendapatkan maklumat tentang cara mendaftar bot anda juga
  • Kedai tackle: Masih mahu melihat cara lain untuk mendapatkan lesen memancing? Lawatan ke kedai peralatan tempatan anda adalah seperti melawat dengan rakan baik. Sebaik sahaja anda membeli lesen memancing, anda boleh menyemak joran, kekili dan gewang baharu secara fizikal. Jika hampir dengan musim memancing maka anda boleh mendapatkan laporan memancing semasa. Lawatan ke kedai juga bagus untuk menurunkan joran atau kekili untuk pembaikan. Jika anda seperti saya, anda akan pergi dengan dompet yang penuh dengan resit.
  • Dewan Bandar: Pasti anda boleh melawat Dewan Perbandaran dan membeli lesen memancing. Tetapi ia tidak begitu menyeronokkan atau bermaklumat seperti dua pilihan lain.

Saya diingatkan bahawa musim memancing hampir tiba. Anak perempuan saya tiada di sekolah, tetapi dia gatal untuk memancing apabila dia pulang ke rumah untuk musim panas. Dia bertanya bagaimana untuk mendapatkan lesen memancing, dan baginya, pembelian lesen memancing dalam talian paling masuk akal. Saya pasti kita akan pergi ke kedai-kedai untuk mendapatkan lebih banyak penyelesaian apabila dia pulang ke rumah juga. Dan saya tidak sabar!


Anda mungkin juga berminat

Tom Times

Tom Times

Tom Keer ialah seorang penulis pemenang anugerah yang tinggal di Cape Cod, Massachusetts. Beliau ialah kolumnis untuk Upland Almanac, Penulis Penyumbang untuk majalah Covey Rise, Editor Penyumbang untuk Fly Rod dan Reel dan Fly Fish America, dan penulis blog untuk program Take Me Fishing Yayasan Perahu Rekreasi dan Memancing. Keer kerap menulis untuk lebih sedozen majalah luar mengenai topik yang berkaitan dengan memancing, memburu, berperahu dan aktiviti luar yang lain. Apabila mereka tidak memancing, Keer dan keluarganya memburu burung tanah tinggi di atas tiga setter Inggeris mereka. Buku pertamanya, Panduan Fly Fishers ke New England Coast telah dikeluarkan pada Januari 2011. Lawati dia di www.tomkeer.com atau di www.thekeergroup.com.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *