bagaimana untuk mencari tempat memancing yang baik berhampiran anda

Jika anda ingin mencampuradukkan rutin memancing biasa anda, siaran ini adalah untuk anda. Selalunya, kami berpegang pada “pergi” tempat memancing yang baik sama ada di luar kebiasaan, kebolehramalan atau beberapa faedah unik (seperti tandas di tapak atau restoran kegemaran anda berdekatan!), tetapi bila kali terakhir anda mencuba tempat baharu?

Sudah tiba masanya untuk mengubah keadaan dan menambah sedikit pengembaraan pada senarai tugasan musim panas anda. Mencuba tempat baharu boleh mencabar fikiran anda dan membangkitkan deria anda yang cenderung menjadi tidak aktif apabila anda terjerumus ke dalam rutin yang tidak berfaedah. Kemungkinannya, terdapat banyak tempat memancing tempatan berhampiran anda yang belum anda temui sendiri. Berikut ialah beberapa idea untuk menjejaki tempat memancing yang baik itu.

Mulakan dengan melihat peta Tempat Ikan dan Bot interaktif kami yang dikuasakan oleh FishBrain. Anda akan menemui peta memancing setempat, spesies yang boleh anda tangkap, masa terbaik untuk memancing, tempat membeli peralatan atau lesen memancing dan banyak lagi. Peta ini juga menandakan tempat menarik lain seperti tanjakan bot, marina dan kedai umpan untuk kemudahan anda.

Untuk mendapatkan lebih spesifik, pergi ke tempat orang tempatan yang lain melepak. Kumpulan media sosial atau forum dalam talian ialah kawasan biasa untuk berkongsi pengetahuan, tempat memancing tempatan, petua dan foto. Anda juga boleh bertanya kepada kedai umpan dan perkakas tempatan anda untuk intel—mungkin salah satu sumber terbaik untuk pengetahuan tempatan masa nyata seperti tiada carian internet boleh menyediakan.

Anda boleh menyemak penyenaraian di tapak web agensi luar negeri anda atau lakukannya dengan cara sekolah lama—jalani perjalanan! Pandu di sekitar bandar anda sehingga anda terjumpa tempat memancing yang menarik yang anda minati. Luaskan pandangan anda di luar rutin biasa anda dan anda tidak akan kekurangan perkara baharu yang menyeronokkan untuk dilakukan di luar musim panas ini. Garisan yang ketat dan memancing yang baik!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *