Bagaimana untuk memilih peralatan hujan yang terbaik untuk sebarang keadaan memancing

Menjadi basah hanyalah sebahagian daripada memancing. Keadaan boleh berubah dengan cepat di atas air, dan semua orang akhirnya terperangkap dalam ribut. Dalam kebanyakan kes, pemancing sengaja memancing dalam hujan — tetapi tidak pernah dalam petir — untuk mengambil kesempatan daripada gigitan panas yang berlaku walaupun cuaca basah.

Pemancing perlu sentiasa membawa peralatan hujan berkualiti yang memastikan mereka kering semasa hujan lebat. Walau bagaimanapun, semua peralatan hujan tidak dicipta sama, dan ramai pemancing telah mempelajari pelajaran ini dengan cara yang sukar.

Gill telah dipercayai di atas air selama lebih daripada 40 tahun untuk pakaian kalis air yang boleh dipercayai dan berkualiti tinggi. Gill Fishing telah bekerjasama dengan pemancing profesional untuk membangunkan pelbagai jenis jaket hujan teknikal, seluar dan bib untuk pelbagai gaya memancing, iklim, musim dan belanjawan.

Inilah a panduan untuk memilih pakaian hujan memancing yang paling sesuai dengan anda.

Bernafas vs tidak bernafas

Insang-Memancing-Aktif-500x280.jpg

Semuanya Memancing insangPeralatan cuaca busuk adalah kalis air dan bernafas, yang memastikan pemancing kering serta sejuk dengan membenarkan haba badan keluar dan peluh menyejat. Walaupun sut hujan tidak boleh bernafas dengan berkesan menghentikan air, ia sama berkesan untuk memerangkap haba dan lembapan di dalam sut itu. Ini boleh menyebabkan peluh berlebihan, terlalu panas dalam keadaan panas, dan pakaian lembap yang menggigil ke tulang semasa cuaca sejuk.

Memilih peralatan hujan untuk memancing cuaca panas

Musim panas adalah musim memancing kemuncak bagi ramai pemancing, dan ia juga merupakan masa paling hujan sepanjang tahun di banyak bahagian negara. Kelengkapan hujan yang boleh dipercayai ialah peralatan kritikal misi walaupun pada hari yang paling cerah dan paling panas, kerana ribut pop timbul boleh menyerang pada bila-bila masa.

Memancing Gill Jaket Aktif dan Bib aktif ialah pilihan terbaik untuk pemancing yang mencari peralatan hujan berkualiti profesional untuk harga peringkat permulaan. Jaket ini mempunyai jahitan berpita sepenuhnya, kemasan kalis air yang tahan lama dan lengan dalam yang dilaraskan pada cuff untuk mengelakkan air daripada memasuki lengan jaket. Kedua-dua jaket dan bib adalah sangat kalis air dan 70 peratus bernafas, yang memastikan pemancing kekal kering dan selesa dalam cuaca panas. Jaket juga boleh didapati di potongan dan saiz wanita.

Alat hujan terbaik untuk memancing dalam cuaca sejuk

Kejohanan-Memancing Insang-500x280.jpg

Dalam kebanyakan iklim, pemancing boleh menggunakan pakaian cuaca busuk yang sama sepanjang tahun dengan memakai alas dan lapisan pertengahan yang sesuai semasa keadaan sejuk. Tetapi bagi pemancing yang memancing dalam keadaan yang lebih sejuk – atau hanya mahukan kehangatan tambahan – Jaket Kejohanan dan bib adalah pilihan yang hebat. Jaket dan sut boleh digunakan sebagai lapisan luar pada musim sejuk dengan lapisan pertengahan yang sesuai di bawahnya. Jaket ini juga termasuk ciri-ciri canggih seperti hud vorteks untuk melancarkan aliran udara, kolar terma potongan tinggi, jahitan berpita sepenuhnya dan cuff berganda boleh laras untuk mengunci air. Ciri utama yang perlu dicari adalah selesa dan kering di atas air.

Gill-Fishing-Pro-Tournament-500x280.jpg

Bagi pemancing yang memerlukan lebih perlindungan daripada kesejukan, Gill Fishing menawarkan Jaket Pemancing Musim Sejuk dan Winter Angler Bibyang kedua-duanya terlindung untuk kehangatan tambahan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *