Bagaimana Untuk Bermula Memanggang Ikan Musim Bunga Ini

Sama ada ikan trout dari tasik tempatan anda, ikan belang belang yang anda rasai sendiri, atau sekadar tangkapan segar yang dibeli daripada penjual ikan tempatan anda, mengetahui cara memanggang ikan boleh membawa permainan BBQ belakang rumah anda ke tahap yang lebih tinggi. Ketahui betapa mudahnya memanggang ikan—semudah menggunakan Periuk Segera anda untuk memasak ikan–dengan petua dan resipi ini untuk ikan terbaik untuk memanggang.

Cara Memanggang Ikan

Pernahkah anda bertanya, “Bolehkah ikan dibakar?” Ini adalah soalan yang adil kerana masakan, pada umumnya, didominasi oleh burger ham, hot dog, ayam barbeku, dan mungkin rak tulang rusuk yang menjilat jari. Tetapi apabila anda tahu cara memanggang ikan, anda boleh mempelbagaikan BBQ anda yang seterusnya dengan salmon papan kayu cedar, kebab udang, gigitan halibut hitam dan ikan putih berbalut foil yang sangat mudah, bermentega dan lazat sehingga tetamu anda akan mula mencadangkan agar anda membukanya. restoran anda sendiri…atau sekurang-kurangnya bertanggungjawab ke atas pemanggang untuk setiap masakan musim panas ini!

Salah satu perkara terbaik tentang memanggang ialah proses yang sangat mudah dan mudah, dengan pembersihan yang sangat sedikit. Walaupun ikan memanggang boleh menjadi bebas tekanan seperti membalikkan burger, dan dengan hasil yang sama enaknya, ikan terbaik untuk memanggang memerlukan sentuhan yang lebih halus daripada sekadar melemparkan beberapa stik dan ayam ke atas api yang terbuka. Ini kerana sesetengah ikan melakukan lebih baik pada api terbuka itu daripada yang lain.

Ikan Terbaik untuk Dibakar

Mengenai soalan yang anda mungkin bertanya kepada diri sendiri, “Ikan apa yang boleh saya panggang?”, Ikan yang paling tahan lasak melakukan yang terbaik di atas panggangan, termasuk:

Sementara itu, ikan lain, seperti ikan tongkol yang lebih halus dan mengelupas, masih merupakan antara ikan yang paling lazat dan terbaik untuk dipanggang, tetapi anda perlu meletakkannya di bahagian bawah kulit untuk mendapatkan hasil yang terbaik. Apabila bercakap tentang memanggang ikan, perkara yang paling penting untuk diketahui dan diingati ialah jangan memaksanya ketika hendak menterbalikkan ikan jika terasa melekat pada panggangan. Ini kerana, protein yang sihat terbebas apabila ikan dibakar dengan betul pada setiap sisi, jadi apabila spatula panggang anda meluncur bersih di bawahnya, ikan itu memberitahu anda bahawa ia sedia untuk dibalikkan!

Setelah ikan berada terus di atas panggangan atau berehat di atas papan cedar, anda boleh menggosoknya dengan perapan kegemaran atau sos BBQ pilihan anda, taburkan gosok kering kesemuanya, perasakan mengikut kehendak anda, atau lumurkan dengan apa sahaja yang anda suka. suka membuat ikan lebih berperisa untuk anda dan keluarga anda.

Resipi Mudah Memasak Ikan Atas Grill

Walaupun tidak secara teknikal memanggang ikan, anda boleh meredakan idea memasak ikan di luar, semasa anda memanggang makanan lain, dengan hanya 4 bahan dan beberapa kerajang aluminium. Inilah cara untuk membuat ikan paling mudah dan paling lazat di panggangan musim panas ini:

 • Ikan todak
 • Salmon
 • Tuna
 • Buat sendiri
 • Ikan kakap

  Hidangan 4


  Ingin turun ke atas air dan menangkap ikan untuk dibakar tahun ini? Semak tarikh 2022 untuk memancing percuma, hari-hari pemancing boleh memancing tanpa lesen dan kemudian menemui resipi ikan baharu kegemaran.


  • 4 ketul ikan putih
  • 1 buah tomato
  • 1 Lemon
  • 1/2 batang Mentega
  • Garam dan lada sulah, secukup rasa
   1. Sediakan 8 petak aluminium foil.
   2. Pada 4 daripadanya, letakkan filet ikan.
   3. Hiris tomato dan lemon dan 1/2 batang mentega. Letakkan dua daripada setiap keping pada setiap keping ikan.
   4. Perasakan dengan garam dan lada sulah mengikut citarasa anda.
   5. Dengan 4 petak foil yang lain, buat khemah di atas setiap satu dan lipat tepi bersama-sama untuk memerangkap wap dan haba yang akan memasak ikan anda semasa di atas panggangan.
   6. Letakkan pada api langsung di atas panggangan selama 15-20 minit.
   7. Keluarkan, biarkan selama 5-10 minit, berhati-hati membuka tepi (wap mungkin panas).
   8. Pinggan dan nikmati!
Jeff Bogle

Jeff Bogle

Jeff ialah bapa kepada anak perempuan remaja, pengembara yang gemar, jurugambar dan penulis bebas. Dia menulis cerita tentang perjalanan keluarga, rekreasi luar, alam sekitar, keibubapaan dan banyak lagi untuk Fodor, Reader’s Digest, Majalah Ibu Bapa, Good Housekeeping, PBS dan Esquire, antara penerbitan lain. Cari dia di blognya, OWTK.com dan di Instagram @OWTK. Jeff juga merupakan penerbit zine sastera suku tahunan, Stanchion

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *