Bagaimana Rasa Hogfish Terbaik: Menyediakan Fillet Kegemaran Florida

Ramai tukang masak dan restoran bersetuju bahawa ikan hogfish mempunyai rasa yang sangat lazat, walaupun mencarinya dalam menu tidak selalu mudah kerana hogfish Florida paling kerap ditangkap oleh spearfishing, yang boleh mengehadkan ketersediaan. Walaupun mereka sering dirujuk kepada ikan hogfish atau ikan babi, jangan biarkan nama panggilan itu menipu anda. Mereka secara teknikalnya bukan ikan kakap sama sekali, melainkan spesies wrasse yang berasal dari Atlantik barat dari Nova Scotia ke pantai utara Amerika Selatan dan kelihatan paling banyak di Teluk Mexico di luar pantai Florida.

1. Tahu Peraturan Hogfish

Oleh kerana permintaan yang tinggi untuk ikan hogfish, mereka telah mengalami akibat daripada penangkapan ikan yang berlebihan. Populasi hogfish kini dikawal dengan teliti untuk memastikan kemandirian spesies. Jika anda merancang untuk menyasarkan hogfish menggunakan cangkuk dan tali, dapatkan lesen memancing air masin anda, semak peraturan memancing dan ketahui tarikh musim hogfish terbuka untuk perairan negara Atlantik, perairan negara Teluk dan perairan persekutuan.

2. Apakah Rasa Hogfish?

Jika anda tertanya-tanya, apakah rasa ikan hogfish? Fillet ikan hogfish mempunyai rasa lembut yang merupakan gabungan rasa dan tekstur yang ideal kerana ia lebih manis daripada kerapu dan mempunyai tekstur yang lebih mengelupas daripada mahi mahi. Memandangkan ikan hogfish terutamanya memakan krustasea, fillet mempunyai rasa yang mengingatkan kepada kerang atau udang galah.

3. Resepi Hogfish Terbaik

Adakah ikan hogfish sedap dimakan? Anda kini tahu bahawa jawapan kepada soalan ini adalah ya, tetapi anda mungkin tertanya-tanya bagaimana untuk menyediakannya. Mula-mula, perlu diingat bahawa ikan hogfish rasanya manis dan halus, jadi anda tidak memerlukan banyak perasa atau sos. Pastikan kaedah penyediaan anda mudah menggunakan bahan asas seperti mentega, lemon, serbuk roti, garam dan lada sulah. Kedua, fillet ikan hogfish adalah ringan dan mengelupas, jadi memanggang biasanya terbaik melainkan anda memanggang ikan di atas foil.

Hogfish ialah makanan laut yang lazat di Florida, tetapi jangan ambil kata orang lain. Lain kali anda ada peluang, cubalah sendiri.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *