bagaimana pemancing kayak tampa bay bermula

Tatiana dan Mario Cruz, yang telah berkahwin sejak 2012, bertemu di Tampa, Florida pada 2010. Sejak awal hubungan mereka, Tatiana dan Mario berkongsi kecintaan yang mendalam terhadap sukan air, terutamanya memancing kayak. Pada tahun 2017, Tatiana dan Mario memutuskan untuk mencipta Pemancing Kayak Teluk Tampa sebagai kumpulan komuniti di media sosial di mana mereka berkongsi foto dan maklumat tentang langkah-langkah memancing dengan selamat. Tatiana dan Mario, berketurunan Puerto Rico, ketika itu sibuk dengan pekerjaan mereka dan komuniti maya yang mereka cipta di rangkaian sosial tidak aktif.

Dengan kedatangan pandemik COVID-19 pada tahun 2020, orang ramai mencari hobi yang membolehkan mereka berseronok di luar sambil mengekalkan jarak sosial. Bagi Tatiana dan Mario, kehilangan pekerjaan dalam sekelip mata dan dengan ketibaan anak perempuan kedua mereka di tengah-tengah pandemik, memancing kayak adalah satu pelarian dari dunia yang penuh dengan ketidakpastian kepada dunia yang penuh dengan alam semula jadi dan keamanan.

Pada suatu hari Mario menerima panggilan daripada seorang rakan bertanyakan jenis kayak yang patut dibelinya untuk dapat memancing di dalamnya. Sedikit demi sedikit panggilan bertambah. Semua orang mencari panduan tentang peralatan memancing dan kayak yang hendak dibeli. Tatiana dan Mario mula menerima panggilan daripada orang yang mereka tidak kenali tetapi yang sedang mencari maklumat dalam bahasa Sepanyol tentang cara belajar memancing dalam kayak. Bagi Tatiana dan Mario adalah jelas bahawa komuniti berbahasa Sepanyol mempunyai keperluan dan sebagai pencinta sukan, adalah menjadi kewajipan mereka untuk berkongsi pengetahuan mereka tentang memancing dan berkayak dengan komuniti mereka.

kayak-anglers-copy-540x280.jpg

Untuk tahun 2021, keluarga Cruz memutuskan untuk mengumpulkan simpanan mereka dan pergi bercuti ke Orlando, Florida untuk menghadiri konvensyen memancing ICAST dan dengan itu mendapatkan sumber yang akan membantu mereka mencapai matlamat mereka, iaitu untuk mewujudkan Tampa Bay Kayak Anglers dalam organisasi tanpa keuntungan untuk kepentingan komuniti anda. Di ICAST, Tatiana dan Mario bertemu dengan syarikat dan jenama yang ingin menjangkau khalayak Hispanik dan apa yang lebih baik daripada Tampa Bay Kayak Angler untuk menghubungkan syarikat dan jenama ini dengan pasaran Hispanik yang terus berkembang.

Terima kasih kepada inisiatif pembiayaan pendidikan, George HW Busch Let’s Fish, Tampa Bay Kayak Anglers dapat dilancarkan sebagai organisasi bukan untung 501c(3) berdaftar. Sejak 2021, Tatiana dan Mario, melalui Tampa Bay Kayak Anglers, telah menawarkan diri untuk organisasi seperti Boys and Girls Club of Tampa Bay, AMIKids, dan Florida Youth Conservation Center Networks, antara lain. Selain itu, Tampa Bay Kayak Anglers memperkenalkan pemancing baharu melalui klinik dwibahasa interaktif dan pendidikan serta kem musim panas.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *